Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του Έβρου για το άνοιγμα των Καστανιών από την κυβέρνηση: «Ούτε καν σαν σκέψη να μην υπάρχει»

Έχουν εξοργιστεί οι κάτοικοι και φορείς στον Έβρο από την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι θα ανοίξει και το τελωνείο στις Καστανιές την 1η Ιουλίου από την στιγμή μάλιστα που είναι καθημερινές οι ροές των παράνομων μεταναστών.

«Από μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα Ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας στο Sputnik, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, εξήγησε ότι περιμένει σήμερα από την κυβέρνηση να «πάρει πίσω» την εξαγγελία, καθώς θεωρεί αδιανόητο να ανοίξουν τα σύνορα στις Καστανιές μετά από όλα όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο στην περιοχή, με την προσπάθεια χιλιάδων αλλοδαπών να εισέλθουν εντός ελληνικού εδάφους.

«Υπάρχει φοβερή αντίδραση στον κόσμο. Και στα social media και από τα τηλέφωνα που δέχομαι. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως σκέψη το άνοιγμα των συνόρων στις Καστανιές. Ξεκάθαρα» τόνισε ο κ. Μαυρίδης.

Άτοπο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θεωρεί το άνοιγμα των Καστανιών και ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος, σημείωσε ότι οι ροές των παράνομων μεταναστών στην περιοχή συνεχίζονται και οι συλλήψεις τους είναι σχεδόν καθημερινές.

«Αυτή τη χρονική στιγμή είναι άτοπο να μιλάμε για άνοιγμα των συνόρων στις Καστανιές. Δεν είναι η ώρα να ανοίξει το φυλάκιο με όλα αυτά που ζήσαμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο» είπε ο κ. Γιαλαμάς και πρόσθεσε ότι οι περιπολίες κατά μήκος των συνόρων είναι ενισχυμένες και πραγματοποιούνται καθημερινά.

«Δεν έχουν σταματήσει οι ροές (σ.σ. μεταναστών) και οι συλλήψεις πλέον αρχίζουν να είναι καθημερινές» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρή κοινότητα των Καστανιών βρίσκεται σε απόσταση μόλις επτά χιλιομέτρων από την Αδριανούπολη και πολλοί Τούρκοι την επισκέπτονταν προκειμένου να απολαύσουν ελληνική κουζίνα στις ταβέρνες του χωριού. Την ίδια ώρα, πολλοί Έλληνες περνούσαν απέναντι για να αγοράσουν διάφορα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές από την ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι τα σύνορα στις Καστανιές έχουν κλείσει από τις 28 Φεβρουαρίου 2020 και ουδείς μπορεί να διέλθει ή να εξέλθει.

loading...