Η εγχείρηση πέτυχε ,ο ασθενής απεβίωσε

Γράφει ο Κων/νος Προδρόμου ανεξάρτητος πολιτευτής.

   Συμπολίτες-σες η αντίδραση και η διαχείριση της κρίσης υπήρξε από την κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη ελλιπής, ετεροβαρής και μονομερής εμπεριέχουσα ιδιοληπτικά κριτήρια. Η συντηρητική και νόσο φοβική στάση στάση του έφερε όντως θετικά αποτελέσματα  στην υγειονομική διάσταση του προβλήματος´ υπαγορεύθηκε από ευαισθησία στον άνθρωπο ή εξυπηρετήθηκαν
προσωπικές και πόλιτικές σκοπιμότητες ; Μάλλον συμβαίνει το γεγονός ότι αποτρέποντας τη λοιμοκτονία, η οποία θα προκαλούσε  στο λαό κατακραυγή και δυσαρέσκεια εξαιτίας της ανεπάρκειας του λοιδορούμενου από τον ίδιο και την παράταξή του συστήματος υγείας, μας οδηγεί πανθομολογούμενα στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση, κοντολογίς στη λιμοκτονία, στα τέσσερα όπως τα μνημόνια.
   Αν κ. Μητσοτάκη δεν πάρετε έγκαιρα γενναία και ενιαία μέτρα για όλο τον κόσμο , με χαρακτήρα περισσότερο κοινωνικό παρά επιχειρηματικό , στην οικονομία , τότε ο Αρμαγεδόνας της επικείμενης λαίλαπας θα’ρθει οπωσδήποτε. Πρέπει να βοηθηθούν άμεσα οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν ατομικά , μετά όσοι πλήττονται στις δραστηριότητές του’  όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που εμφανίζουν διαφυγόντα χωρίς να έχουν παθητικό είτε άλλες επιβαρύνσεις εξαιτίας της μη λειτουργίας των μονάδων τους, αλλά οι μικροεπιχειρηματίες οικογενειακής κυρίως μορφής δεν θα μπορέσουν με τεράστιες κοινωνικές συνέπειες για τη χώρα μας.
   Ο Τσιπρας, χωρίς συνωμοσιολογικά σενάρια και δίκη προθέσεων, υπήρξε άχρωμος και αδύναμος ηγέτης-Πρωθυπουργός, προσπάθησε να μιμηθεί κακέκτυπα τον Μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου υπολειπόμενες αυτού. Εξήντλησε το Αριστερό προφίλ του σε παροχές ελεημοσυνών αντί να τολμήσει να έρθει σε ρήξη με το παθογενές κρατικό σύστημα και να αναδιανείμει το εθνικό εισόδημα με κοινωνική δικαιοσύνη, να αμβλύνει τις ανισότητες μεταξύ των πολιτών. Είπε πράγματα απτά και μετρήσιμα που δεν υλοποίησε. Έκανε δημοψήφισμα το οποίο δε σεβάστηκε ούτε διαχειρίστηκε σωστά…Θελοντάς και μη δημιούργησε το κατάλληλο έδαφος στον πολιτικό στίβο, ώστε να αναστηθεί η τραυματισμένη Ν.Δ με επαναλαμβανόμενα λάθη μερίδας του λαού και με τη βοήθεια του αντιδημοκρατικού καλπονοθευτικού  εκλογικού νόμου. Ο Μητσοτάκης της γνωστής οικογένειας χωρίς να κουραστεί να πει συγκεκριμένα πράγματα για το λαό, χωρίς ουσιαστική αντίσταση, αποφεύγοντας τις αντιπαραθέσεις, έκανε περίπατο με γενικόλογα αόριστα λόγια για ανάπτυξη. Στο πρόσφατο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών είπε ότι θα την ακυρώσει και “προχθές” ανέφερε : Καλοσορίζουμε τα αδέρφια μας τους Σκοπιανούς για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, ντροπή.
   Τωρα κ. Μητσοτάκη η καυτή πατάτα του Κορωνοϊού θα σας κάψει γιατί δεν χειρίζεστε την κατάσταση σωστά, αλλά με επιτηδειότητα, φαρισαϊσμό και ιδεολογικές εμμονές. Επιτέλους κ. Πρωθυπουργέ επειδή συναλίζεσθε με τη ελίτ και τους πλούσιους της χώρας ενστερνίζεσθε την επιχειρηματική κερδοσκοπία ιδεολογικά. Για να πάρει μπρος η οικονομία πρέπει να στηριχθεί ο εργαζόμενος , ο άνθρωπος που αποτελεί την κινητήρια δύναμη της προόδου. Προσέξτε κ. Μητσοτάκη με την οικονομική σας πολιτική που εφαρμόζετε πολύ φοβάμαι ότι, η Ελληνική κοινωνία παρ’ότι δεν πέθανε με την κρίση , βρίσκεται σε κώμα και δε θα ανακαμψει’ φυσικά θα καταρρεύσετε και σεις με πάταγο, όπως ο συναδελφός σας κ. Σαμαράς. 

loading...