Τηλεοπτικό διάγγελμα Β.Πούτιν – Απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους να ψηφίσουν για αλλαγές στο Σύνταγμα

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους πολίτες να στηρίξουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

«Αύριο, 1η Ιουλίου είναι η κύρια ημέρα ψηφοφορίας. Σας ζητώ, αγαπητοί φίλοι, να εκφράσετε τη γνώμη σας. Η φωνή του καθενός από εσάς είναι η πιο σημαντική φωνή» τόνισε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος.

«Θα παρουσιάσω για άλλη μια φορά τη θέση μου. Είναι σαφής, αμετάβλητη και απολύτως σταθερή: το επικαιροποιημένο Σύνταγμα, όλες οι προτεινόμενες τροποποιήσεις, θα τεθούν σε ισχύ μόνο εάν τις εγκρίνετε και τις υποστηρίξετε» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία αφορά σε αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα του 1993, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τον ορισμό των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και την υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού κράτους της Ρωσίας. Άλλες τροπολογίες θα διασφαλίζουν ότι η Ρωσία προστατεύει την ιστορική αλήθεια και τιμά τις προσπάθειες των υπερασπιστών της πατρίδας.

Οι αλλαγές προβλέπουν, επίσης, όριο δύο διαδοχικών εξαετών θητειών για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η διάταξη ισχύει για τον πρόεδρο κατά τη στιγμή που τίθενται σε ισχύ οι νομικές αλλαγές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των όρων που υπηρετήθηκαν προηγουμένως σε αυτήν τη θέση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τον Πούτιν να εκλεγεί ξανά μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του το 2024.

Οι προτεινόμενες αλλαγές αποσκοπούν επίσης στην προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, απαγορεύοντας οποιεσδήποτε απόπειρες ή εκκλήσεις για απόσχιση τμήματος της επικράτειάς της.

loading...