Πολιτικό «σεισμό» προκάλεσε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ – ΕΣΗΕΑ: «Απαράδεκτος διασυρμός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπεριλαμβάνεται στους αρμούς της εξουσίας που θα ελέγξουν την…δεύτερη φορά;
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Αυτό που προκάλεσε ακόμη και την οργισμένη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ είναι πως η Κουμουνδούρου «τσουβαλιάζει» όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο, παρουσιάζοντάς τον ως «πιστό εργαλείο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Τι κοστίζει ο Μωυσής;» , φέρει ως τίτλο το εν λόγω σποτ:

ΕΣΗΕΑ προς Σκουρλέτη: «Απαράδεκτος διασυρμός συλλήβδην των δημοσιογράφων»

Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε αργά το βράδυ με επιστολή στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενη για βίντεο που διασύρει τους Έλληνες δημοσιογράφους:

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.»

Απάντηση Πέτσα

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».

loading...