Κατηγορούν την Ελλάδα με αυτό το ΒΙΝΤΕΟ – Αρνούνται το βασικό δικαίωμα της χώρας μας

Στα «χνάρια» του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΚΟ και μέσα ενημέρωσης…
Ένα βίντεο που ανέβηκε στο twitter στις 4 Ιουνίου από την τηλεφωνική γραμμή επείγουσας βοήθειας… «προσφύγων» AlarmPhone γίνεται πρώτο θέμα στην ελληνόφωνη σύνταξη της Deutsche Welle.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου.

Η γραμμή AlarmPhone αποτελεί φυσικά ιδιωτική πρωτοβουλία και παρουσιάζεται ως γραμμή έκτακτης ανάγκης για αλλοδαπούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ βρίσκονται στην ανοιχτή θάλασσα. Με άλλα λόγια παρεμβαίνει, προκειμένου οι μουσουλμάνοι να φτάσουν στον προορισμό τους, εν προκειμένω στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, προωθεί τις έκτακτες κλήσεις στην πλησιέστερη αρμόδια ακτοφυλακή και προσπαθεί να ασκήσει πίεση στις αρχές ώστε να δράσουν άμεσα για την διάσωση των αλλοδαπών.

Η οργάνωση κάνει λόγο για άνδρες με μάσκες που προσπαθούν να ανέβουν στο πλοιάριο που μεταφέρει μουσουλμάνους καταμεσής της θάλασσας.

Ο Λόρεντς, Ελβετός εθελοντής στην AlarmPhone, που ισχυρίζεται πως είχε υπηρεσία στις 4 Ιουνίου λέε πως οι άνδρες με τις μάσκες είχαν καταστρέψει τη μηχανή, ακινητοποιώντας το πλοιάριο και αφήνοντάς το στην τύχη του. Σύμφωνα με τις συντεταγμένες που δόθηκαν στον Λόρεντς, όλα συνέβησαν στην ανοιχτή θάλασσα.

«Αυτές οι επιθέσεις είναι απολύτως παράνομες από οποιαδήποτε νομική σκοπιά και καταδεικνύουν σαφώς την απίστευτη βία που ασκείται τελευταία εναντίον προσφύγων κατά μήκος των ελληνικών συνόρων», αναφέρει ο ίδιος.

Με άλλα λόγια μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, μία συγκεκριμένη ΜΚΟ κατηγορεί την Ελλάδα υπέρ των παράνομων μεταναστών.

Οι εθελοντές στη γραμμή AlarmPhone αναφέρουν ότι λαμβάνουν κλήσεις για αντίστοιχες επιθέσεις όλο και συχνότερα.

Το επόμενο πρωί, στις 5 Ιουνίου, άλλο ένα πλοιάριο με 19 επιβαίνοντες παρουσίασε προβλήματα. Ένας εξ αυτών ήταν ο 16χρονος (;;;) Φαράντ (το όνομα δεν είναι το πραγματικό του) από το Αφγανιστάν.

Ο Φαράντ περιέγραψε πώς ένα φουσκωτό σκάφος πλησίασε το πλοιάριο, στο οποίο επέβαινε, από την ελληνική πλευρά του στενού μεταξύ Ελλάδας-Toυρκίας, σταματώντας το. «Ήταν πέντε μασκοφόροι άνδρες» ανέφερε. «Ένας οδηγούσε, δύο μας χτύπησαν με ραβδιά, ένας κατέστρεψε την βάρκα και τη μηχανή μας με ένα μαχαίρι. Ο πέμπτος παρακολουθούσε». Ο Φαράντ δεν… τόλμησε να τραβήξει βίντεο της επίθεσης, αλλά κατέγραψε τα αποτελέσματά της αμέσως μετά με το κινητό του.

Η DW ισχυρίζεται πως ανέλυσε και επιβεβαίωσε την γνησιότητα των εικόνων, ωστόσο αναφέρει πως η εμπλοκή της ελληνικής ακτοφυλακής είναι δύσκολο να αποδειχθεί στην πράξη. Δεν υπάρχουν βίντεο από την στιγμή της επίθεσης, οι μασκοφόροι δεν φορούν στολές και τα σκάφη τους δεν φέρουν σήμανση. Μπορεί δηλαδή να πρόκειται ακόμα και για προβοκάτσια.

Η αλήθεια όμως είναι μια: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ.

Δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί και με το οποίο κατηγορούν, χωρίς αποδείξεις την Ελλάδα.

Το ίδιο δεν κάνουν και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

loading...