Ο ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

ΕΝΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΜΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΑ 9+11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ COVID ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ

Παρότι στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ είναι υπέρ του lockdown και των εντολών Χαρδαλιά λόγω των 20 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για να «Μείνουμε σπίτι», δεν συμβαίνει το ίδιο με τα μέσα ενημέρωσης άλλων χωρών της Ευρώπης και της Βαλκανικής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ρουμανικός τύπος όπου εκατοντάδες δημοσιεύματα αμφισβητούν το παγκόσμιο φόβο που έχει επιβάλει ο ΠΟΥ.

Αναφέρουν ότι είναι αδύνατον όλοι οι τελευταίοι θάνατοι που έχουν συμβεί στη Ρουμανία να είναι από τον κορονοϊό, ενώ όπως λένε οι συγγενείς των θανόντων, αυτοί που “έφυγαν” είχαν σοβαρές χρόνιες ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιακά προβλήματα, αιματολογικά ή πνευμονολογικά.

Χαρακτηριστικά είναι μερικά δημοσιεύματα που αλίευσε το Crashonline gr από τον Ρουμάνικο Τύπο.  Τα ρουμάνικα μέσα ενημέρωσης, φιλοξένησαν αναφορές ότι πιέστηκαν πολλοί συγγενείς θανόντων να αποδεχτούν ότι οι θάνατοι επήλθαν από κοροναϊό και μάλιστα για να τους δελεάσουν να υπογράψουν εύκολα τους προσέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες διαφόρων ΜΜΕ, από 300€- 700€ ενώ απαγορεύτηκαν νεκροψίες.

Στο πρώτο Ρουμάνικο ρεπορτάζ, που υπογράφει ο δημοσιογράφος  Καταλίν Πρισακαρίου και έχει τίτλο «δίνουν 300 ευρώ στους συγγενείς για να αποδεχτούν στα πιστοποιητικά θανάτου, ότι ο θάνατος επήλθε από covid-19», περιγράφει ένα διάλογο  με κάποιον γνωστό του, που του λέει ότι άκουσε, ότι δίνουν στους συγγενείς των νεκρών 300 ευρώ, για να υπογράψουν, ότι ο θάνατος προήλθε από covid-19.

Ο ίδιος άνθρωπος, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, του είπε επίσης, ότι έχει την πληροφορία, ότι σε κάθε 1.000 νεκρούς, η ευρωπαϊκή ένωση θα δώσει  1 δις ευρώ.

Όπως όμως καταλήγει ο δημοσιογράφος, δεν υπάρχει καμία τέτοια επίσημη ανακοίνωση και απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι θα δοθούν αυτά τα λεφτά..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...