ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ:«ΚΗΡΥΞΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ»

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ







Μετά την άμεση απάντηση στο άρθο του Αργολίδος «Η γη είναι τετράγωνη» από το ιστολόγιό μας δόθηκε και η κάτωθι
αποστωμοτική απάντηση με πλειάδα αναφορών και βίντεο

Μια επιστολή… «υγειονομικής αγωγής κατά της ” ανοησίας και του φανατισμού”…»

Γράφει ο Ιωάννης Κρεμαστιώτης

Μετά πολλής προσοχής ανέγνωσα την δημοσιευθείσα ανακοίνωση σας «Η γη είναι τετράγωνη !»: Η ανοησία και ο φανατισμός βλάπτουν σοβαρά την υγεία . ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:18:00 μ.μ. | ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Η ανάγνωση, μου προξένησε απογοήτευση, στεναχώρια και ψυχικό άλγος. Δια αυτόν τον λόγο θέλησα να σας καταθέσω αυτή την επιστολή .

Συγχωρήστε μου το ύφος της γραφής, το οποίο διακατέχεται από πικρία και θλίψη .

Μετά λύπης μου, δεν ανέγνωσα σε κανένα χωρίο της ανακοίνωσης σας, ένα «Συγνώμη» .

Ένα ποιμαντικό συγνώμη προς γλυκασμό των ψυχών του χριστεπώνυμου πληρώματος ,που ένιωσε τον ίδιο πόνο και οδύνη (ή και περισσότερο, διότι αυτό φυλακίστηκε έξωθεν των ναών ) ενδεχομένως με εσάς ,βιώνοντας αυτόν τον ιδιότυπο διωγμό και στέρηση των Συνταγματικών θρησκευτικών ελευθεριών του ( άρθρο 3 και 13 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος) .

Μια συγγνώμη πού οι μόνοι που την αισθάνθηκαν και εξέφρασαν δημοσίως ομολογούντες ,ήταν ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος και μερικοί ιερείς απο βήματος .

Μια συγγνώμη που όταν εκφράζετε , δηλώνει αίσθηση ευθύνης ,μεγαλείο ψυχής και ταπεινότητα .

Αντ΄ αυτού εκφράσατε την απαξίωση , στην ενδεχομένως «δικαία » οργή που εισπράξατε δια επιστολών ή οχλήσεων (όπως εσείς περιγράφετε ) ,για τα πεπραγμένα της ιεραρχίας.

Σε πόσα άραγε , όσων σας καταμαρτυρούσαν είχαν άδικο;;;

Εάν είχαν άδικο προς τι η οδύνη σας ;

α) απο την «αφόρητη πολυλογία και κενολογία του κλήρου και ιδιαίτερα γνωστών ροπαλοφόρων υπερασπιστών της εκκλησίας, με την κατακεραύνωση των πάντων.»;

Έχετε δίκιο όμως, είναι πράγματι αλλοπρόσαλλο να μην συναινεί στις ενέργειες σου ο υφιστάμενος σου ιερέας αλλά παράλληλα να σε μνημονεύει (και κατ΄ επέκταση , να συμφωνεί των αποφάσεων και έργων σου).

Σε τέτοιο σημείο σύγχυσης φέρατε τους ιερείς σας και όχι μόνο δεν δείξατε αγάπη ,εκφράζοντας μια συγγνώμη ,τους επιπλήξατε κιόλας διότι συνειδησιακά δεν μπορούσαν να υπακούσουν τις ανίερες διαταγές του καίσαρα .

Κανονικά θα έπρεπε ευθύς να αποτειχιστούν και να μείνουν γυμνοί τη κεφαλή αλλά δυστυχώς … Εξαναγκάστηκαν ανθρωπίνως λόγο βιοπορισμού ( διότι επικάθετο επι της κεφαλής τους η απειλή της διακοπής της μισθοδοσίας τους) να σιωπήσουν .

Αλλά αργά η γρήγορα θα συμβεί και αυτό …διότι θα συντελεστούν γεγονότα , όπου θα πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο (και όχι μόνον αυτοί ) . Όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος , «στον πόλεμο αυτό… θα επιλέξετε ή με τον Χριστό ή με τον διάβολο».

και β) από τα περιφρονητικά λόγια (κατά την αναφορά σας ) από τα «λαϊκά μέλη της εκκλησίας» ,τους εν πνεύματι πτωχεία τους αναζητούντες την τροφή ,όχι στην Αγία Γραφή αλλά στα «χαμηλού επιπέδου θρησκευτικά περιοδικά και εφημερίδες …» .

Αλήθεια γιατί δεν τα κατονομάζετε ;;;

Όλοι αυτοι έχουν άγνοια της Αγίας Γραφής ,διότι κάποιοι ( ίσως επιμελημένα) φρόντισαν να τους αφήσουν ακατήχητους …

Γιατί εάν είχαν την γνώση ,δεν θα επέτρεπαν να συμβούν αυτά τα γεγονότα ,από κάποιους ,που τους οδηγούν στην οδό της απωλείας …

«Θα τους είχαν πάρει με τις πέτρες…» (Αγιος Παΐσιος ) .Θα ήταν πραγματικοί , θερμοί χριστιανοί κι όχι χλιαροί όπως εμείς σήμερα .

Αλήθεια …οι έχοντες γνώση της Αγίας Γραφής ,δεν γνωρίζουν τον λόγο … «οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.» Ματθ. 23,14



ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TOΥΣ ΣΥNΔEΣΜOΥΣ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...