Απειλή πολέμου από τον Ακάρ: «Δεν θέλετε να πολεμήσετε εναντίον μας – Μαθηματικά δεν σας συμφέρει»

Στην Άγκυρα δεν σταματούν να προχωρούν σε θρασύτατες και παραληρηματικές δηλώσεις, αυτή την φορά όμως ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε ευθείες πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδος τονίζοντας το γεγονός ότι μαθηματικά δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας πόλεμος.

Προφανώς, αναφέρεται στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια χώρα 80 εκατομμυρίων κατοίκων και η Ελλάδα 11 εκατομμυρίων κατοίκων αν και στον σύγχρονο πόλεμο, που απαιτείται μεγάλο εύρος μετώπου και σημαντικά μικρότεροι αριθμοί στρατιωτών (λόγω της φονικότητας των σημερινών όπλων επιβάλλονται «αραιές διατάξεις») αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει.

Για να γίνει αυτό κατανοητό μια ομάδα 8 στρατιωτών καλύπτει ένα μέτωπο 100 μέτρων. Παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες στο σύγχρονο πόλεμο.

Φρόντισε να προσβάλει και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων λέγοντας πως η Τουρκία μπορεί να κάνει ότι θέλει με το Στολίδι της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τον Ακάρ «Δεν νομίζω πως Ελλάδα θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία. Από μαθηματικής άποψης δεν είναι κατάλληλο αυτό και το τονίζω» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός και συνέχισε λέγοντας «η Αγιά Σοφιά ανήκει στην Τουρκία. Η χώρα μας την χρησιμοποιεί όπως θέλει».

Η παρέμβαση του Τούρκου υπουργού επήλθε ως απάντηση στη φράση του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για πόλεμο».

«Είναι ένα ολίσθημα της γλώσσας. Η Ελλάδα, μαθηματικά, δεν θα ήθελε έναν πόλεμο με την Τουρκία» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό.

Τέλος ο Ακάρ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο:  «16 από τα 23 νησιά στρατιωτικοποήθηκαν παράνομα. Δεν υπάρχει χώρα με 6 μιλιά χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο 10 μίλια».

https://www.pronews.gr/

loading...