Επιστρέφουν στην “κανονικότητα” μπαρ και νυχτερινά κέντρα από αύριο – Ποιοι οι κανόνες λειτουργίας

Στο τελευταίο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί ώστε να αναχαιτιστεί η διάδοση του κορωνοϊού, μπαίνει η Ελλάδα.

Αύριο Δευτέρα 8 Ιουνίου ανοίγουν ξανά τα μπαρ, τα ίντερνετ καφέ, τα καφενεία, τα νυχτερινά κλαμπ, τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών καθώς και οι υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών, ωστόσο στις τελευταίες δεν επιτρέπεται ακόμη η διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από το lockdown οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.

Επιπλέον, στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, δραστηριότητες μουσείων αλλά και τα θεραπευτικά λουτρά.

Για τις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους οι κατασκηνώσεις, ενώ από την 1η Ιουλίου ξεκινούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και συνέδρια.

Οι έλεγχοι ωστόσο για τη σωστή εφαρμογή των κανόνων προστασίας και την τήρηση των απαραίτητων μέτρων είναι συστηματικοί. Μόνο την περασμένη Παρασκευή επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3,000 ευρώ σε επιχειρήσεις στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι

Για τους εσωτερικούς χώρους εστίασης που ανοίγουν στις 6 και 8 Ιουνίου, ισχύουν οι εξής κανόνες:

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Ισχύει επίσης η διάταξη για τη λειτουργία των υπαίθριων και ημιυπαίθριων χώρων.

Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ. και όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και τοποθετείται διαφανές πέτασμα μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών.

Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται στο 1,5 μ.

Όπου είναι εφικτό, υπάρχει σύσταση να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των κέντρων διασκέδασης, ισχύει ό,τι και για υπαίθριους-ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους και επιπροσθέτως.

Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

loading...