Μιλιούνια σαν τις ακρίδες - Υπηρεσία Ασύλου: Συνωστισμός από μετανάστες - Στο σημείο ο ΜηταράκηςΣυνωστισμός από μετανάστες - «8 στους 10 δεν θα έπρεπε να είναι εδώ» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης
Νέες εικόνες συνωστισμού καταγράφονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην Υπηρεσία Ασύλου στην λεωφόρο Κατεχάκη.

Ελάχιστοι είναι οι μετανάστες που φορούν μάσκες ενώ σχεδόν κανείς δεν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ να αναφέρουν ότι πολλοί εξ αυτών κοιμήθηκαν έξω από το κτήριο για να εξυπηρετηθούν πρώτοι.

«Είναι επικίνδυνο» σχολίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. «Κάθε μέρα που αυτό επαναλαμβάνεται είναι χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Πρέπει να διορθωθεί. Είναι επικίνδυνο, έχουν πολύ στενή επαφή, δεν υπάρχει κάποιος να τους μοιράσει μάσκες» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι σχετικές διαδικασίες να γίνονται στις δομές όπου υπάρχει έλεγχος σημειώνοντας.

Έξω από την υπηρεσία Ασύλου βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σύμφωνα με τον οποίο «8 στους 10 δεν θα έπρεπε να είναι εδώ».


Όπως είπε οι μετανάστες έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Πρόσθεσε ότι έχουν ληθφεί μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν να έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :