Ε.Τσακαλώτος σε κυβέρνηση: «Ξέρετε τι θα περάσετε το φθινόπωρο γι’ αυτό φέρνετε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις»

Στην κυβέρνηση επιτέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή το νομοσχέδιο που αφορά τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι αυτό κατατέθηκε προκειμένου να απαντήσει στην αντίδραση των πολιτών για τις δυσκολίες που θα έρθουν από το φθινόπωρο.

«Σε όλα αυτά απαντάτε με ένα νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις, αυτή είναι η απάντηση του αυταρχισμού. Ξέρετε τι έρχεται, ξέρετε τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν. Λέτε ότι πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος σε κάθε διαδήλωση, αλήθεια στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου ποιος θα είναι υπεύθυνος ο Πρύτανης; Είναι βέβαιο ότι είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο. Έτσι θα πάμε; Αυτή είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας; «Αμορτισέρ» οι εργαζόμενοι και στο τέλος αν δε σας αρέσει έχουμε και καταστολή να σταματήσουμε τις διαδηλώσεις; Όσους περιορισμούς και να βάλετε δεν θα σταματήσετε την νέα γενιά που διεκδικεί για το περιβάλλον, τα δικαιώματα, τις ανισότητες και το μέλλον. Δεν είναι βίαια τα νερά ενός ποταμιού αλλά οι όχθες που το περιορίζουν».

Τσακαλώτος: Δεν ξοδεύετε το μαξιλαράκι για να κάνετε «αμορτισέρ» τους εργαζόμενους

Πυρά εξαπέλυσε ο κ. Τσακαλώτος και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, όπως είπε, δεν ξοδεύει το μαξιλάρι καθώς έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ως «αμορτισέρ» τους εργαζόμενους. «Γιατί δεν ξοδεύετε από το μαξιλάρι; Ο στόχος δεν είναι να μείνει το μαξιλάρι το ίδιο, στη δική μας σύλληψη είναι να μειώνεται στις κακές εποχές και να αναπληρώνεται στις καλές εποχές. Αυτό το κάνετε γιατί το δικό σας μαξιλάρι δεν είναι το μαξιλάρι που αφήσαμε εμείς αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα. Γιατί την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι με χαμηλότερους μισθούς και με χειρότερες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί. Εμείς παρά τις δυσκολίες που είχαμε παλέψαμε μέχρι την τελευταία στιγμή για τους δείκτες των ανισοτήτων. Για μας ποτέ δεν ήταν οι εργαζόμενοι το αμορτισέρ του συστήματος της μακροοικονομίας για αυτό χτίσαμε το μαξιλάρι για να μην είναι οι εργαζόμενοι το μαξιλάρι».

Τσακαλώτος: Το επιτελικό κράτος δεν καθυστερεί πολύ με τη λίστα Πέτσα;

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο κύριος Τσακαλώτος και το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα η λίστα με τα κονδύλια για τα ΜΜΕ όσον αφορά την επικοινωνία του προγράμματος «Μένουμε Σπίτι». «Ποση επεξεργασία χρειάζεται η λίστα του κ. Πέτσα για τα 20 εκατομμύρια; Πόση δουλειά χρειάζεται για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός που πήγαν τα λεφτά, σε ποια κανάλια και πόσα; Δεν είναι λίγο υπερβολική η καθυστέρηση τώρα που έχουμε ένα επιτελικό κράτος που μπορεί γρήγορα να λύνει τα προβλήματα»;

loading...