Θα βάλετε χαλινάρι στον φιλότουρκο φιλοναζί Τζέφρυ Πάιατ;

Από την αρχή της υποτιθέμενης σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του τουρκικού καθεστώτος, το ΑΚΚΕΛ τόνιζε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική σύγκρουση αλλά το πολύ να είναι μία σύγκρουση μεταξύ συμμοριών: Του τουρκικού καθεστώτος και της μεγαλύτερης συμμορίας της Χίλαρι μέσα στην κυβερνητική δομή των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτής ακριβώς της συμμορίας που ο ίδιος ο Τραμπ ως Πρόεδρος δεν μπόρεσε ακόμη να βάλει πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Δεν ξέρουμε, ίσως να τα βρήκαν με κάποιους.

Τα συμφέροντα των συμμοριών είναι πολύ μεγαλύτερα για την εκμετάλλευση της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργούν ως απόστημα και στη δική μας περίπτωση της διεθνούς κοινωνίας. Ήταν απολύτως σίγουρο ότι το καθεστώς που κυβερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ερχόταν πάλι σε εξαιρετικές σχέσεις με το τουρκικό καθεστώς, αν φυσικά ποτέ είχαν πραγματική σύγκρουση και όλα αυτά δεν ήταν πάρα ένα πολύ καλό θέατρο με καλούς ηθοποιούς.

Το πρόσωπο που κατέχει τη θέση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, ο Τζέφρυ Πάιατ, έπαιξε σταθερά φιλοτουρκικό ρόλο ακόμη και όταν έδινε θεατρικές παραστάσεις με “προειδοποιήσεις” κατά της Τουρκίας, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν σε πράξεις εναντίον της. Διαρκώς όμως, στα κρίσιμα σημεία τουλάχιστον, κάλυπτε το καθεστώς της.

Τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε από έναν στυγνό πραξικοπηματία που ανέβασε μία ναζιστική Χούντα στην Ουκρανία και αιματοκύλισε τη χώρα πριν το καθεστώς της Χίλαρυ τον φυτέψει στην Ελλάδα; Με την τουρκική επιθετικότητα στο νότιο Έβρο, αλλά και στη Λιβύη αρχίζει να φαίνεται πια το ξήλωμα της εικόνας του “φιλέλληνα” Πάιατ. Άλλωστε ως διοικητής της αμερικανικής Κομαντατούρ ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα και μιλούσε στην περιοχή Κατοχής που ο ίδιος επιτηρούσε. Εκτός και αν οι Γερμανοί Ναζί των Δυνάμεων Κατοχής ήταν και αυτοί “φιλέλληνες”.

Τώρα αντί να βάλει χέρι στο τουρκικό καθεστώς αρχίζει και μας λέει ότι δεν χρειάζεται επιθετικότητα, να τα βρούμε (καζάν καζάν, έτσι;) και ότι οι μοναδικοί που κερδίζουν από μία ελληνοτουρκική σύγκρουση είναι ο εξής ένας: ο Πούτιν. Ο Πάιατ πραγματικά θεωρεί ότι απευθύνεται σε ηλίθιους ή ότι αφού το λέει εκείνος και το καθεστώς του εμείς πρέπει να το βουλώσουμε και πρέπει να το δεχτούμε. Μας πετάνε το πυροτέχνημα του Πούτιν για να μην βλέπουμε τις αλητείες τους;

Κανένας Δένδιας ή Μητσοτάκης δεν αισθάνονται την ανάγκη να τον βάλουν στη θέση του ή τουλάχιστον να μιλήσουν στους προϊσταμένους του στις Ηνωμένες Πολιτείες να τον βάλουν εκεί στη θέση του; Μην ξεχνούν ότι ο Πάιατ είναι αποδεδειγμένα πραξικοπηματίας που εξυπηρέτησε την αμετανόητη ναζιστική χούντα του Ποροσένκο στην Ουκρανία.

Εκτός και αν ο Πάιατ παίζει ανεξέλεγκτο δικό του παιχνίδι άλλων κύκλων και αυτοί που νομίζουμε ως προϊσταμένους του στις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε αυτοί έχουν την άδεια να τον ελέγξουν. Κατά τα άλλα … εκπροσωπεί τους πολίτες των ΗΠΑ!

loading...