“Καμμένο χαρτί” ο Παπαδημούλης για τον ΣΥΡΙΖΑ – Βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα

Χαίνουσα πληγή είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας είναι βαρίδι τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον ίδιο αλλά από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πατήσει σε δυο “γραμμές”: και να διαμηνύσει ότι έχει οργιστεί με τα επενδυτικά του καμώματα αλλά και να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να στηριχθεί δημόσια.

Ούτε να ταυτιστεί με τον ευρωβουλευτή του ήθελε ούτε να υποδαυλίσει ακόμη περισσότερο την εύλογη οργή των “συντρόφων” του κ. Παπαδημουλη.

Ζήτημα “καθαίρεσής” του από επικεφαλής της ευρωομάδας για τον Αλέξη Τσίπρα δεν υπήρξε ούτε από την πρώτη στιγμή των αποκαλύψεων. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον ευρωβουλευτή μεν αλλά η συμπόρευση του με τον ΣΥΡΙΖΑ (αφού είναι και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου) αποτελεί μονόδρομο.

Καυγάς και “άδειασμα” Τσίπρα
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει χθες σύσκεψη της ευρωομάδας (χωρίς να ανακοινωθεί επισήμως) ήρθε στον απόηχο της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου που απεφάνθη με βαριά καρδιά (πλην του Νίκου Φίλη, ο οποίος τον στήριξε ενθέρμως) ότι δεν θα αφεθεί …βορά στην Ν.Δ. Κοινώς, να του παρασχεθεί κάλυψη.

Η ευρωομάδα βρέθηκε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ενώ ο Στέλιος Κούλογλου κατά την χθεσινή σύσκεψη και παρά το “μασάζ” Τσίπρα, επιτέθηκε ξανά στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ζητώντας του μάλιστα να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παριστάμενους στη σύσκεψη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε ότι η “παραίτησή” του είναι πάντα στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, παρενέβη “πυροσβεστικά” ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκλεισε τη συζήτηση περί παραίτησης: Θέμα τέτοιο δεν τίθεται. Αλλαγή του επικεφαλής της ευρωομάδας , δεν θα υπάρξει.

Συνοδεύτηκε η παρέμβαση Τσίπρα βέβαια και από μεγαλοπρεπές άδειασμα : “Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος. Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν”.

Και τούτο, γιατί κρίθηκε ότι η παραίτησή του θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

“Βράζει” ο ΣΥΡΙΖΑ
Και αν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σινιάλο να σταματήσουν οι καυγάδες για την υπόθεση Παπαδημούλη για να μην “τροφοδοτείται” η κυβέρνηση και η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να “βράζει”.

Μπορεί δημόσια – έστω και απρόθυμα- να αναγκαστούν τα στελέχη του κομματος να τηρήσουν την “οδηγία” Τσίπρα αλλά στις κατ ιδίαν συνομιλίες τους , παραδέχονται ότι το “κάζο” που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του επενδυτικού οίστρου Παπαδημούλη είναι μεγάλο και η βλάβη …ανήκεστος.

Βουλευτής του κόμματος ο οποίος είναι και εξαιρετικά “δραστήριος” κομματικά ανέφερε στο the toc με εμφανώς ειρωνική διάθεση: “Ελπίζω μόνο να μην έχει προλάβει να αγοράσει και άλλα σπίτια μέσα στο 2020 και μας βρουν αργότερα κι άλλα”…

ΠΗΓΗ: thetoc

loading...