«Αιχμές» Ε. Ιμάμογλου για κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το αδύνατο σημείο της είναι η μεγάλη αλαζονεία της»


Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συμπληρώνει ένα χρόνο μετά τη νίκη του στην Πόλη και έδωσε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», όπου και ρίχνει «βέλη» προς την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέντευξή του ο Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε πως «το στυλ ηγεσίας τους είναι ασυμβίβαστο με το δικό μας. Αυτό είναι ένα μείον για τη δημοκρατία, αλλά αισθανόμαστε πιο δυνατοί μετά από κάθε καταπίεση».

Ο δήμαρχος, ο οποίος είναι μέλος του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης CHP, τάχθηκε υπέρ μιας «κουλτούρας της συμφιλίωσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, απαιτείται μια δημοκρατική στάση. Αυτό είναι όμως το πιο αδύναμο σημείο της κεντρικής κυβέρνησης. Για να το θέσω ξεκάθαρα: το αδύνατο σημείο της είναι η μεγάλη αλαζονεία της. Η κυβέρνηση έχει μια τέτοια αλαζονική προσέγγιση και δεν επιτρέπει άλλες ιδέες, παρά μόνο τις δικές της», όπως είπε.

Σε ερώτηση για το πολιτικό του μέλλον ο Ιμάμογλου παρέπεμψε στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης: «Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ γι΄αυτό, αλλά πρέπει να το κάνουν οι πολίτες. Είμαι ο δήμαρχος της πιο όμορφης πόλης στον κόσμο. Γι ‘αυτό και ο μόνος στόχος μου είναι να γίνω ο πιο επιτυχημένος δήμαρχός της», απάντησε.

Για το γεγονός πως το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χάνει δυνάμεις, ο Ιμάμογλου δεν το βλέπει ως ευκαιρία για το δικό του κόμμα για να αναρριχηθεί στην εξουσία.

«Το γεγονός ότι μια κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να διοικεί αυτή τη χώρα από το 2018 και με τα λάθη της βλάπτει τόσο τη χώρα όσο και τους πολίτες, δεν μπορεί κανείς να το ονομάσει ευκαιρία. Θα επιθυμούσα να είχαμε μια καλύτερη κυβέρνηση, τότε θα είχαμε έναν εντελώς διαφορετικό πολιτικό ανταγωνισμό. Αντί να συμβαίνει όμως αυτό υποφέρει μια ολόκληρη χώρα», τόνισε στη «Welt».

Δεν υπάρχουν σχόλια :