Χανιά | Πηγαίνουν στα μπακάλικα και παρακαλούν για βερεσέ – “Βυθίζονται” οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους Γιώργος Χοτζόγλου με αφορμή το δράμα μονογονεϊκής οικογένειας στη Ρόδο, το παιδί της οποίας λιποθύμησε σε φούρνο από την πείνα.

«Έχουμε εκατοντάδες εξώσεις από σπίτια γιατί οι συνάδελφοι δεν έχουν εισόδημα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Επίσης, έχουμε διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ στα Χανιά, μιλώντας με το σωματείο, έχουμε το φαινόμενο ξενοδοχοϋπάλληλοι και υπάλληλοι στον επισιτισμό να πηγαίνουν στα τοπικά μπακάλικα και να παρακαλούν για βερεσέ» είπε ο κ. Χοτζόγλου μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το μέσο εισόδημα για εργαζόμενο στον κλάδο είναι 6.000 συν το εποχικό επίδομα 1.200 ευρώ και με αυτά πορευόμαστε για 12 μήνες».

Κατά την εκτίμησή του «σχεδόν το 50% των εργαζομένων του κλάδου θα χάσει τη δουλειά του. 600.000 ήμασταν το 2019 και εκτιμούμε ότι 250.000-300.000 θα χάσουν τη δουλειά τους».

Όπως σημείωσε οι ξενοδόχοι δεν ακολουθούσαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί από τις 15 Ιουνίου και προέβλεπε ότι «έπρεπε τα εποχικά τουριστικά καταλύματα να προχωρήσουν στην τυπική επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ ώστε αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν τα χρήματα για την αναστολή εργασίας».

zarpanews.gr

loading...