Τον σκότωσε κεραυνός στο χωράφι του- Ακαριαίος θάνατος αγρότη στα Φάρσαλα

Ο καιρός… έδειξε ξανά τα δόντια του
Ένας κεραυνός του στοίχισε τη ζωή. Ο 60χρονος αγρότης σκοτώθηκε ακαριαία στα Φάρσαλα. Ο καιρός έδειξε ξανά τα δόντια του και στη Θεσσαλονίκη…

Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας (ηλικίας περίπου 60 ετών) στην Κρήνη του δήμου Φαρσάλων, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό, το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα.

Πριν το συμβάν ο άνδρας βρισκόταν σε χωράφι, όπου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο διαπιστώνοντας το θάνατό του. Η σορός του μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου έσπευσαν συγγενείς του…

Οι καταιγίδες που σάρωσαν τη Θεσσαλονίκη

Ένα σύμπλεγμα καταιγίδων δημιουργήθηκε πάνω από την κεντρική Μακεδονία με κίνηση ανατολική -βορειοανατολική τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (10/6/2020). Σύμφωνα με το NorthMeteo το σύστημα ενισχύθηκε καθώς βρέθηκε πάνω από τον Θερμαϊκό πλήττωντας τις περισσότερες περιοχές της πόλης με ισχυρή βροχόπτωση.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό αυτού του επεισοδίου ήταν τα πολυάριθμα ηλεκτρικά φαινόμενα, τα οποία φαίνεται να ξεπέρασαν τις 1.000 καταγραφές μέσα σε λίγες ώρες.

Όσον αφορά τη βροχόπτωση, διαφορετικές περιοχές επηρεάστηκαν με διαφορετικό τρόπο. Τα δυτικά και κεντρικά τμήματα της πόλης δέχτηκαν μεγάλα ύψη βροχής με έως και 15mm βροχής μέσα σε μόλις 15 λεπτά της ώρας, όταν το μέσο ύψος για το μήνα Ιούνιο είναι περίπου 30mm. Στα ανατολικότερα τμήματα της πόλης παρατηρήθηκαν χαμηλότερα ύψη βροχόπτωσης κοντά στα 2-5mm. Δείτε τα δύο χρονογραφήματα από τις κάμερες του NorthMeteo στην Πυλαία και τον Λευκό Πύργο.

loading...