ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ από την Ποταμιά της Ριζούντας ! Ο Ερντογάν Σκέφτεται να κάνει δημοψήφισμα στην Τουρκία για την Αγιά Σοφιά

Αποφασισμένος να προκαλέσει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και τους απανταχού Χριστιανούς παρουσιάζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του την Πέμπτη ζήτησε από ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησής του να εξετάσουν ενδελεχώς όλες τις πτυχές ούτως ώστε η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τέμενος.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι πως ο Ερντογάν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος που ο Τούρκος Πρόεδρος τα αγαπά πολύ και ουκ ολίγες φορές τα έχει επικαλεστεί. Να αποφασίσει, δηλαδή, ο τουρκικός λαός τι θέλει για την Αγιά Σοφιά. Να παραμείνει ως έχει, δηλαδή ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco ή να μετατραπεί σε τζαμί.

Ταυτόχρονα, στην επιτροπή συζητήθηκε και η αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε το ελάχιστο ποσοστό που χρειάζεται να συγκεντρώσει ένα κόμμα για να μπει στη Βουλή να μειωθεί.

https://www.stoxos.gr/

loading...