Προς διπλωματικό επεισόδιο Βιέννης-Άγκυρας: Οι Αυστριακές δυνάμεις ”λιώνουν” στο ξύλο τους ”Γκρίζους Λύκους”

Ανδρέας Μουτζουρούλιας

Προς διπλωματικό επεισόδιο οδεύουν Βιέννη και Άγκυρα. Εδώ και τέσσερις ημέρες έχουν ξεσπάσει βίαια επεισόδια στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, καθώς οπαδοί των ”Γκρίζων Λύκων” κάνουν συνεχόμενες επιθέσεις κατά Κούρδων.

Η μάχη ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Σε μια διαδήλωση υψώθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης μια σημαία του PKK του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.

Αυτό εξαγρίωσε τους εθνικιστές των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι επιτέθηκαν στην πορεία και κατάφεραν να τη διαλύσουν.

Την επόμενη μέρα διάφορες οργανώσεις διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Γκρίζων Λύκων. Αλλά εμφανίστηκαν και πάλι εκατοντάδες υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων, πολύ περισσότεροι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι ξανά επιτέθηκαν στην πορεία, αναγκάζοντας το πλήθος να υποχωρήσει.

Στη συνέχεια οι Γκρίζοι Λύκοι «βομβάρδισαν» γραφεία Κούρδων με πυροτεχνήματα, ενώ προσπάθησαν να πυρπολήσουν το κτήριο που στεγάζονται. Σημειώνεται ότι η Αυστρία έχει θέσει εκτός νόμου την τουρκική εθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων από το Φεβρουάριο του 2019 – μαζί και τη χαρακτηριστική χειρονομία τους, την υψωμένη γροθιά με προτεταμένο δείκτη και μικρό δάχτυλο.

Οι Κούρδοι πέρασαν στην αντεπίθεση καίγοντας τουρκικές σημαίες, ενώ με εντολή Κουρτς, οι δυνάμεια ασφαλείας έχουν ”λιώσει” στο ξύλο τους Τούρκους, ενώ έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις.

Αυτές οι εικόνες εξόργισαν την Άγκυρα και σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ θα καλέσουν για εξηγήσεις τον Αυστριακό Πρέσβη, ενώ σκέφτονται ακόμα και την απέλασή του!

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι βρήκαν τον ”δασκαλό” τους! Και για να μην ξεχνάμε τους συμβολισμούς. Στις 11 Σεπτεμβρίου 1683 ο χριστιανικός και ο μουσουλμανικός κόσμος βρέθηκαν αντιμέτωποι στην περίφημη πολιορκία της Βιέννης από τους πανίσχυρους τότε Οθωμανούς.

Υστερα από δίμηνη πολιορκία και μια αιματηρή μάχη ο συνασπισμός πολωνικών, αυστριακών και γερμανικών δυνάμεων κατάφερε να ανακόψει οριστικά την προέλαση της νέας αυτοκρατορίας προς Δυσμάς, γλιτώνοντας έτσι την Ευρώπη από την οθωμανική κατοχή και κυριαρχία. Η ολοκληρωτική ήττα του σουλτάνου ΜεχμέτΔ΄ σήμανε την αργή αλλά σταθερή πορεία της αυτοκρατορίας προς την παρακμή και τον κατακερματισμό. Παράλληλα, σήμανε την έναρξη της πολιτικής ηγεμονίας της δυναστείας των Αψβούργων στην Κεντρική Ευρώπη.

Δείτε βίντεο:

loading...