Ακόμα και ο Κίσσινγκερ δεν διανοήθηκε να πει τις ανοησίες της επιτροπής

Ο Henry Kissinger στο διδακτορικό του “A World Restored: Metternich, Castlereagh and the Problems of Peace 1812-1822” αναφέρει ότι “The Greek Revolution was not a revolution of middle class origin to achieve political liberty but a national movement with a religious basis.” Μεταφράζω: “Η Ελληνική Επανάσταση δεν ήταν μία αστική επανάσταση με στόχο την επίτευξη πολιτικής χειραφέτησης αλλά ένα εθνικό κίνημα με θρησκευτική βάση”. Αναμένω τις αντιδράσεις των κκ.Χατζή, Λιάκου, Μπήτον κλπ. Εκτός εάν θεωρούν τον Κίσσινγκερ εκπρόσωπο του ελληνικού εθνικισμού. (Μeletis Meletopoulos).

Κρίμα για την επιτροπή εορτασμού των 2οο ετών της παλιγγενεσίας που δεν κατάλαβε ότι Έλληνας σημαίνει ψυχή, εάν βέβαια είσαι ‘Ελλην, και ότι η σωτηρία της ψυχής είναι το ζητούμενο σε αυτή τη ζωή. Κρίμα για τη Γιάννα που βεβαιώνει ότι όλα τα κάνει για τα λεφτά.

Θα ήταν πιο σωστό να δείχναμε τα ημίαιμα όπως την κυρία Δαμανάκη, όπου στο Πολυτεχνείο έχασε την φίλη της την Ηλένια Ασημακοπούλου, αλλά υπερασπίσθηκε στη Βουλή τον Ροζάκη, άλλον νεκροθάφτη της Πατρίδος μας, για τον οποίο οι Τούρκοι θα στήσουν ανδριάντα.

loading...