Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Παππά στη Βουλή με φόντο τις αποκαλύψεις Μιωνή

Άγρια κόντρα ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά με φόντο το ηχητικό αντίγραφο της συνομιλίας που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

“Μην ανησυχείτε πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνοντας πως “το Ειδικό Δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε και για ποιους”.

Ο Νίκος Παππάς πήρε το λόγο απαντώντας πως “όσο για τις δουλειές εννοούσα ευθαρσώς – εκεί που είναι και τα κρίσιμα και τα πετσοκομμένα που σας δίνουν τα επιχειρήματα εδώ να φωνάζετε λες και πουλάτε νανογιλέκα – εκεί ακριβώς εννοούσα τις δουλειές που έκανε από τότε ο Παπασταύρου με τον Μιωνή” και συνέχισε λέγοντας πως “πρόκειται για την προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας. Ο κ. Σαμαράς φώναξε στο Μαξίμου τον Φιλιππάκη και του είπε μη γράφεις για τα παιδιά μας σε έχουνε βοηθήσει”. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας μεταξύ άλλων ανέφερε πως “η δήθεν συγκλονιστική αποκάλυψη γίνεται τις ημέρες που αποκαλύπτεται ότι πρώτον η βασική μάρτυρας κατηγορίας για τα περί σκευωρίας είναι συνδικαιούχος με τον σύζυγό της σε έναν λογαριασμό ο οποίος έχει λάβει λεφτά από την Novartis και ο σύζυγός της βεβαίως έχει μόνο για το έτος 2018 ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο κατά 1,7 εκ. ευρώ και όταν έρχεται η τεκμηρίωση ότι 2,6 εκ. ευρώ πετάξανε τρεις φορές τον γύρο της γης σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους και καταλήξανε σε ένα λογαριασμό του κ. Παπασταύρου”. Απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης σημείωσε τέλος “πατάτε τα κορδόνια σας κ. Γεωργιάδη”.

“Εγώ αν ήμουν στη θέση σας και είχα ζητήσει από κάποιον να καταθέσει κατά της συζύγου κάποιου πολιτικού μου αντιπάλου… στο λόγο της τιμής μου θα ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι μου” ήταν απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας “στοχοποιήσατε την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη επί τρία χρόνια, της κάνατε τριακόσιους ελέγχους, βάλατε λυτούς και δεμένους για να τη σπιλώσετε μόνο και μόνο για να πλήξετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε αυτό σας βγήκε όμως. Και σε αυτό αποτύχατε”.

loading...