Άγκυρα σε Παναγιωτόπουλο: Μην κάνεις αστεία για πόλεμο έχουμε από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο

Προκαλεί ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ

Απάντηση στο Νίκο Παναγιωτόπουλο έστειλε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, λέγοντας πως η Τουρκία “έχει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο” και η “Ελλάδα να μην κάνει αστεία για πόλεμο”.

Φυσικά ο Ομέρ Τσελίκ παρέβλεψε το γεγονός ότι η Τουρκία μετράει ήττες και πως οι τελευταίες επιτυχίες στη Λιβύη δεν την καθιστούν νικήτρια του πολέμου καθώς δεν είναι καθοριστικές. Η Ελλάδα απέδειξε πως την Τουρκία, την… κάνει καλά όποτε θέλει, και καλό είναι στην Άγκυρα να θυμούνται τον Έβρο πριν απειλήσουν.

Μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εκείνη αυξάνει την ένταση με την Τουρκία με τις δηλώσεις της, ενώ απαντώντας στον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, του συνέστησε να μην κάνει τέτοια αστεία περί στρατιωτικής σύγκρουσης, γιατί η Τουρκία διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο.

«Ο Έλληνας υπουργός είπε είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Μόνο αυτό θα του πω: ‘Τέτοιου είδους άσχημα αστεία μην κάνετε’. Τέτοιου είδους άσχημα αστεία, σας χαρακτηρίζουν. Άλλωστε κανείς δεν τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη, είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, φτάνοντας να υποτιμήσει ακόμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

«Με τέτοια άσχημα αστεία δείχνετε ότι δεν διαθέτετε το απαραίτητο επίπεδο νοημοσύνης», είπε χαρακτηριστικά. «Οι δηλώσεις που γίνονται από την Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς την ένταση. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία.

Η Τουρκία δεν είναι κράτος φυλάρχων, είναι κράτος δικαίου. Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μέσω του δικαίου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εξαίροντας μάλιστα απέναντι στην Ελλάδα την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του». Αναφορικά με τη συζήτηση περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ομέρ Τσελίκ παρέπεμψε για την όποια δήλωση επί του θέματος στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ

loading...