Ερντογάν προς Έλληνες: «Να μάθετε ποια δυναμική έχετε ως χώρα & ποια είναι τα όριά σας πριν τα βάλετε με τη Τουρκία»

Λίγες ώρες μετά την επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ, δείχνει «απελευθερωμένος» να προχωρήσει στον σχεδιασμό του
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε πριν λίγο την Ελλάδα να «μάθει καλύτερα ποια είναι η δυναμική της ως χώρα και πού είναι τα όρια της σε σχέση με την Τουρκία» υπονοώντας ότι «η Ελλάδα δύει» και «η Τουρκία ανατέλλει ως μεγάλη δύναμη»
«Κάποτε δεν είχαμε σεισμικά ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρήσεις. Τώρα έχουμε τρία πλοία γεωτρήσεων και δύο σεισμικά ερευνητικά σκάφη για την Ανατολική Μεσόγειο. Βέβαια θα κάνουμε γεωτρήσεις μόνο (σ.σ.: !!!) σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης», δήλωσε λίγο μετά την επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ.

Επίσης για ακόμη μια φορά, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε προκλητικός για την Αγιά Σοφιά. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προστριβές με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε πως η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση».

«Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας, αναφορικά με τις επιδιώξεις του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί.

«Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα την μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτοί θα το αποφασίσουν. Δεν θα πάρουμε την άδεια από εσάς. Ως κράτος δικαίου, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση, θα πράξουμε αναλόγως» είπε και παρέπεμψε στις δηλώσεις Μπαχτσελί για το θέμα αυτό.

Σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, θέμα που θα εξετάσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί της Τουρκίας δήλωσε: «Η Αγία Σοφία είναι τέμενος, σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Πρόκειται για αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να αντιληφθούν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το εζάνι θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας».

Ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι TRT και εμφανίστηκε αποφασισμένος να “τραβήξει το σχοινί”.

«Τώρα άρχισε κάτι καινούριο. Λένε «μην κάνετε ποτέ την Αγιά Σοφιά τζαμί». Το προτείνετε ή μας δίνετε εντολές; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σας πάρουμε την άδεια», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της γειτονικής χώρας ερωτηθείς για το ζήτημα.

loading...