Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το παρακράτος – «Ρωγμές» στον ΣΥΡΙΖΑ – Σε «νέο ’89» ελπίζει ο Τσίπρας

Έκδηλη είναι η αμηχανία στο κόμμα της Κουμουνδούρου.
Και ενώ νέοι διάλογοι-«φωτιά» βγαίνουν συνεχώς στη φόρα για το παρακράτος, βγάζοντας στη «σέντρα» την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην Κουμουνδούρου πόνταραν στο να περάσει όσο πιο «αναίμακτα» γινόταν η έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος.

Παρά το ότι τα περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου κράτησαν χαμηλούς εντόνους μη κάνοντας ούτε μία αναφορά στο εμπλεκόμενο όνομα του Νίκου Παππά, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να «μετρήσει» αντιδράσεις , ιδιαίτερα από εκείνα τα στελέχη που ανέκαθεν είχαν πιο…«δυναμικό» λόγο στο κόμμα.

Μερικά εξ αυτών ήταν ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αλλά και μέλη της περίφημης «ομάδας των 53», που πολλάκις έχουν διαφωνήσει σε αρκετά θέματα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «νέο ’89»
Τρανό παράδειγμα αποτελεί η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο «βρώμικο ’89», όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Έτσι σε άλλη μία προσπάθεια ταύτισής του με τον Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Αν έχουν τα κότσια και δεν είναι απλά θρασύδειλοι, εγώ είμαι εδώ. Μην κουράζονται, είμαι εδώ. Μην κουράζονται και μην φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Είμαι εδώ. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του βρώμικου ‘΄89, είμαι και είμαστε εδώ. Ας διευρύνουν λοιπόν το κατηγορητήριο και ας με συμπεριλάβουν».

Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι παρέλειψε το γεγονός πως το 1989 ο Συνασπισμός ήταν εκείνος που συμμάχησε με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να συντελεστεί η κάθαρση του πολιτικού κόσμου.

Στο επίκεντρο των σκανδάλων εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε Ειδικό Δικαστήριο είχε παραπεμφθεί μέχρι και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σε αυτή λοιπόν την «ηρωοποίηση» που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Υπ.Παιδείας, Νίκος Φίλης, αντιδρά λέγοντας:

«Δεν με εκφράζει το βρώμικο ’89. Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι μπορεί να επαναληφθεί το βρώμικο ’89, καθώς είναι άλλοι οι πρωταγωνιστές, άλλα τα διακυβεύματα, άλλη η ιστορία της αριστεράς. Η αριστερά υπήρξε δύναμη κάθαρσης τότε. Όχι δύναμη συνενοχής».

«Λάβρος» οι νέοι διάλογοι
Την ίδια ώρα και ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν ακόμη να μαζέψουν τα…«σπασμένα» από τις προηγούμενες αποκαλύψεις, το φως της δημοσιότητας βλέπουν σήμερα νέοι διάλογοι.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στους νέους «καυτούς» διαλόγους συμμετέχουν ο πρώην Αν.Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Οι δύο τους φαίνεται πως είχαν μία ιδιαίτερα…αποκαλυπτική συνομιλία ενώπιον μάλιστα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα!

Η Νέα Δημοκρατία, μπροστά στον «νέο Αρμαγεδώνα» αποκαλύψεων τονίζει:

«Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα “Παραπολιτικά” αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί συζητούν μπροστά στον πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων

loading...