Απόλυτη κτηνωδία από αστυνομικούς στις ΗΠΑ: Πετούν κάτω 75χρονο και τον παρατούν αιμόφυρτο (Video, πολύ σκληρές εικόνες)

Την ώρα που απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνέργεια στους τρεις αστυνομικούς που μετείχαν στη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ, με εγγύηση, μάλιστα, στα 750.000 δολάρια και τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων χαρακτηρίζονται περιορισμένα, νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με επισήμανση #Χωρίς δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει ειρήνη## οξύνει πάλι τα πνεύματα.

Αμερικανός 75 ετών συνάντησε διμοιρία σε πεζόδρομο του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη και επειεδή, όπως φαίνεται σχολίασε την υπεροπλία των αστυνομικών δέχθηκε σπρωξιά και κατέληξε αιμόφυρτος στο έδαφος. Τουλάχιστον 40 αστυνομικοί τον προσπέρασαν, ενώ άλλοι εμπόδισαν διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον 75χρονο για να τον βοηθήσουν. Οι φωνές που ακούγονται για τον άνθρωπο που «αιμορραγεί», καταγράφηκαν στο βίντεο που εξασφάλισε αμερικανικό δίκτυο παρά την απώθηση που δέχτηκε ο εικονολήπτης.

Το τοπικό κανάλι Nnews4buffalo αναφέρει ότι ο άντρας «υπέστη ρήξη τυμπάνου και πιθανή διάσειση», άλλα δίκτυα σχολιάζουν ότι αστυνομικός πήγε να βοηθήσει ενώ συνάδελφοί του τον απέτρεψαν και τέλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι ο 75χρονος είναι γνωστός ακτιβιστής, ενώ χαρακτηρίζεται ειδεχθές και ντροπιαστικό το νέο «κρούσμα». Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο 75χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση και δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στο Σικάγο δύο γυναίκες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς και πίεσαν με το γόνατο τον λαιμό της μίας. Παρόμοια περίπτωση καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter΄ από σύλληψη στην Σαρασότα της Φλόριντα, λίγες μόνο ημέρες πριν από την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόϊντ.

Για δέκατη συνεχή ημέρα οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας συνεχίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ από τη Μινεάπολη, έως την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη φίλοι, συγγενείς, απλός κόσμος κράτησαν 8.46 λεπτά σιγής για τον Τζορτζ Φλόϊντ, όσο χρόνο δηλαδή πατούσε τον λαιμό του ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν.

loading...