Τσιομπανίδης, δεν υπάρχουν 7000€ για όλους τους αγρότες και τα δάνεια έως 25000€ είναι ψέμα.

Ας αφήσουμε επιτέλους τα ψέματα και ας πάψει ο κύριος Βορίδης να παριστάνει τον αγρότη σπέρνοντας ψεύτικες υποσχέσεις στον αγροτικό κόσμο.Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων,  Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν 7.000 € , ούτε 5.000€ , ούτε 50.000€ ευρωπαϊκά χρήματα ως αποζημίωση για τον Κορωνοϊό. Μην κοροϊδευόμαστε είναι ΕΩΣ 7000€ και το ποσό δεν μπορεί να υπερβεί το 2% του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. Άρα για την Ελλάδα το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 97,777,776 € αν τώρα διαιρέσουμε το ποσό αυτό με τις 650.000 (περίπου ) αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ο κάθε αγρότης θα πρέπει να πάρει το τεράστιο ποσό των 150€ !!! Αυτή είναι η μοναδική μα και σκληρή αλήθεια κύριε Βορίδη.
Θα μπορούσαν φυσικά να μην ενισχυθούν όλοι οι κλάδοι του Πρωτογενούς τομέα αλλά στοχευμένα αυτοί που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από τον Κορωνοϊο. Στην γειτονική Βουλγαρία για παράδειγμα η ΥΠΑΑΤ Τάνεβα έχει ήδη αποφασίσει το πως θα μοιραστουν τα χρήματα από το 2% του ΠΑΑ. Βοοειδή 53 λέβα, βουβάλια 63 λέβα, πρόβατα 10 λέβα, κυψέλη μελισσών 5 λέβα καθώς και οι χοίροι και τα κοτόπουλα, όπως και οι παραγωγοί κηπευτικών. Αυτά φυσικά συμβαίνουν στις σοβαρές χώρες που έχουν σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα και η υπουργός τους ενδιαφέρεται πραγματικά και δεν αισθάνεται σαν φαντάρος σε δυσμενή μετάθεση. Στην γειτονική Ελλάδα βγάζουμε ανακοινώσεις καλλιεργόντας ψεύτικες ελπίδες. …
Επίσης ψέμα είναι και οι μικρό χρηματοδοτήσεις -δανεια έως 25.000€ .Είναι το 25% επί του του τζίρου κάθε εκμετάλλευσης, φανταστείτε πως το 80% του αγροτικού κόσμου δηλώνει εισοδήματά κάτω από 5000€ άρα το 80% δικαιούται δάνειο το ανώτατο κατω από 1250€ και αυτό αν φυσικά δεν χρωστάνε στις τράπεζες. Κραυγάζουν πώς δεν χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα, δεν μας λένε όμως πως πρέπει να έχεις τραπεζική ενημερότητα, δηλαδή με απλά λόγια να μην χρωστάς….
Ψέμα στο ψέμα ροκανίζουν σαν τα τρωκτικά τον χρόνο, αλλά και την υπομονή του αγροτικού κόσμου. 

loading...