Υπουργείο Εργασίας: Όσοι εργαζόμενοι δεν πήραν τα 534€, να πουν τα παράπονά τους στον εργοδότη τους!

«Τα παράπονα στον εργοδότη σας»: με τον τρόπο αυτό απαντούν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και της φορολογικής διοίκησης σε όσους εργαζόμενους δεν έλαβαν την ενίσχυση για την αναστολή σύμβασης ή την έλαβαν «ψαλιδισμένη», όπως αναφέρει το cnn.gr.

Σημειώνεται πως τα 534 ευρώ καταβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή σύμβασης τον μήνα Μάιο. Οι πληρωμές έγιναν σε μισθωτούς σε επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές όλο το Μάιο με κρατική εντολή, σε μισθωτούς σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν το Μάιο και σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας.

Πολλοί εργαζόμενοι περίμεναν πως θα λάβουν ακέραια τα 534 ευρώ, ωστόσο αυτό δεν ίσχυσε, καθώς του καταβλήθηκαν ποσά ανάλογα με το χρόνο (εργάσιμες ημέρες) που ο εργοδότης τους δήλωσε πως τελούσαν σε αναστολή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το cnn.gr, υπήρξαν και εργαζόμενοι που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ και αυτό σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου συνέβη γιατί δεν είχαν δηλωθεί ή δηλώθηκαν εκπρόθεσμα.  Στελέχη της ΑΑΔΕ αναφέρουν πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεννοηθούν με τον εργοδότη τους, ξεκαθαρίζοντας πως μπορεί να γίνει ανάκληση µόνο εκ παραδρομής δήλωσης αναστολής σύμβασης εργαζόμενου µε ορθή επανάληψη και πως σε αναστολή μπορούσαν να τεθούν μόνον συμβάσεις εργασίας που ήταν ενεργές στις 21 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr.

loading...