«Καταιγίδα» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποια τα αντίπαλα στρατόπεδα – Εσωστρέφεια που θυμίζει το 3% (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιοι βλέπουν ευκαιρία
Το βίντεο κατά των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ακόμα και σε δημοσιογράφους που θεωρούνται φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ! Η εντύπωση που δίνει είναι πως όλοι οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν.

Την ίδια ώρα, και με αφορμή το άνοιγμα προς το Κέντρο αλλά και τα ακίνητα και τις σχετικές δηλώσεις Παπαδημούλη, κορυφώνεται ο εσωκομματικός πόλεμος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του προσεχούς Σαββάτου.

Ήδη βγήκαν τα συντροφικά μαχαίρια με το άρθρο του Χρήστου Σπίρτζη στα «ΝΕΑ» της περασμένης Παρασκευής, ο οποίος υποστηρίζει πως «Κυβερνώσα Αριστερά χωρίς Αλέξη δεν υπάρχει». Οι παλαιοπασοκογενείς αναπτύσσουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και στους 53+ του Τσακαλώτου, οι οποίοι θέτουν, κατά κάποιον τρόπο, θέμα ηγεσίας. Το άρθρο του τέως υπουργού Υποδομών θεωρείται απάντηση τόσο στην τάση των 53+ όσο και στον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη οι οποίοι με παρεμβάσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες θίγουν το ζήτημα του «αρχηγοκεντρισμού», χωρίς, πάντως, να αμφισβητούν το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεδρικοί μπορεί να είναι κυρίαρχοι αλλά το κλίμα μυρίζει μπαρούτι με τις ομάδες να λαμβάνουν θέσεις μάχης.

Τα λάθη το ένα μετά το άλλο

Το σποτ που φτιάχτηκε για να εκθέσει την κυβέρνηση, τελικά, δημιούργησε περισσότερα προβλήματα, καθώς με υπογραφή του κόμματος εξαπόλυσε επίθεση σε όλους τους δημοσιογράφους και προκάλεσε αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, την ΕΣΗΕΑ, τον πρώην πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητος για τη σατιρική αναφορά στον «Μωυσή ηγέτη Μητσοτάκη», ακόμα και στην Όλγα Γεροβασίλη που κράτησε μια διακριτή απόσταση.

Η εικόνας τηλεπαρουσιάστριας να «μπουκώνεται» με κυβερνητικά λεφτά έφερε απέναντι στην Κουμουνδούρου ακόμα και ανθρώπους, οι οποίοι δεν συγκαταλέγονταν στους σκληρούς επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και εντός του ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτό το μήνυμα που εκπέμπει το σποτ, ακυρώνεται όλη η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για ρεαλιστική και ουσιώδη αντιπολίτευση, την ώρα που τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνουν, ακριβώς επειδή έχει φέρει απτά αποτελέσματα σε πρακτικά ζητήματα της χώρας.

Τελικά το σποτ όχι μόνο δεν πέτυχε τον στόχο του να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση αλλά της έδωσε ακόμα περισσότερα επιχειρήματα κατά της Αριστεράς, επιστρέφοντας την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ και ατμόσφαιρα, η οποία θυμίζει εντόνως το 3%.

Πολλοί εκτιμούν πως τώρα είναι η ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ να προσπαθήσει να πάρει πίσω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, καθώς εξωγενείς παράγοντες είναι προβληματισμένοι με την απουσία υπολογίσιμης αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

loading...