ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Βάζει λουκέτο το εργοστάσιο μετασχηματιστών της Schneider Electric – Στο δρόμο οι οικογένειες 120 εργαζομένων.

ΦΟΥΛ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Κλείνει το εργοστάσιο της Schneider electric στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Οι <φίλοι> μας οι Γάλλοι μάλλον προς Τουρκία μεριά θα πάνε…
Πολύ καλά πάμε <επενδύσεις> φουλ…
Ξέρουμε εμείς τι κάνουμε ενώ ο Ερντογάν <καταρρέει> απο τις αυξήσεις επενδύσεων που έχει τα τελευταία χρόνια…
Α ρε φραπέ και παραλία χωρίς το άγχος να ξυπνάς για δουλειά…οι καλύτεροι είμαστε!
Α λάθος! Όχι φραπέ…
Εχουμε <εξελιχθεί>! φρέντο και παραλία!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις 7 Μαΐου στα αυτιά των 120 εργαζομένων του εργοστασίου μετασχηματιστών της «Schneider Electric» στα Οινόφυτα, η ανακοίνωση της διεύθυνσης ότι το εργοστάσιο θα διακόψει την λειτουργία του στις 31 Οκτωβρίου 2020.

Στις 13 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων, παρουσία νομικών συμβούλων, συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργοστασίου, προκειμένου να αποσαφηνιστούν ορισμένα ζητήματα και να ζητηθούν εγγράφως η απόφαση και οι προτάσεις της εταιρείας.

Η πλευρά της εργοδοσίας επέμεινε ότι η απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου είναι οριστική και αμετάκλητη, με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο σε λίγους μήνες οι οικογένειες των 120 εργαζομένων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έφερε το θέμα στη Βουλή και ζητάει από τον υπουργό Εργασίας: Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος του εργοστασίου παραγωγής μετασχηματιστών στα Οινόφυτα, της «SchneiderElectric» και να διασφαλιστούν πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

egnomi.gr

loading...