Marfin: Μετά την τιμητική πλακέτα για τους νεκρούς, η κυβέρνηση προσφεύγει στο ΣτΕ κατά των συγγενών

Η υποκρισία της κυβέρνησης, φαίνεται πως δεν γνωρίζει κανένα όριο. Λίγες ημέρες πριν, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα ανοίξει ξανά τον φάκελο της υπόθεσης Μαρφίν, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, ξεχνώντας μάλλον ότι και το 2010 ήταν και πάλι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και δεν είχε κάνει τίποτα ουσιαστικό για την απόδοση δικαιοσύνης.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, η Πολιτεία δια της Προέδρου της Δημοκρατίας και πολιτικά κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ, προχωρούν στην τοποθέτηση “τιμητικής πλακέτας” στο σημείο που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι της τράπεζας Μαρφίν. Χθες όμως, ημέρα Πέμπτη, ο Νίκος Μπογιόπουλος, μέσα από τη συχνότητα του Real FM, κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Στη δικάσιμο που έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου, δηλαδή μόλις 20 μέρες μετά την απόδοση “τιμής”, το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναίρεση της δικαίωσης των συγγενών των θυμάτων από τα διοικητικά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, το δημόσιο – εκπροσωπούμενο από την κυβέρνηση – έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ εναντίον 4 αποφάσεων διοικητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τις οικογένειες των τριών θυμάτων καθώς και 24 εργαζόμενους, επιβάλλοντας στο Δημόσιο την αποζημίωσή τους. Η υπόθεση συζητείται την 1η Ιουνίου 2020 στο 1ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το δημόσιο να εκπροσωπείται από τα υπ. Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, η νομική ομάδα των οποίων αποτελείται από τέσσερις δικηγόρους.

Λόγο για πολιτική τυμβωρυχία, καιροσκοπισμό και ακραία υποκρισία της κυβέρνησης κάνουν πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Πάνος Ρήγας, μέσα από αναρτήσεις τους στο Twitter.

Με πληροφορίες από τον Ημεροδρόμο.

loading...