Ποιο «Game of Thrones»; – Στην Αρχαία Ρώμη έκαναν… όργια που σοκάρουν!

Αν σας φάνηκαν υπερβολικά τα όσα συνέβησαν στο «Game of Thrones», με τις σχέσεις μεταξύ αδελφών και όλα τα υπόλοιπα, τότε αυτά που γινόντουσαν στην Αρχαία Ρώμη, θα σας σοκάρουν.

Ένα πράγμα που σίγουρα ήξεραν να κάνουν καλά στην Αρχαία Ρώμη, ήταν να παρτάρουν! Όταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι δεν ήταν απασχολημένοι με την ανακάλυψη του υδραγωγείου, του σκυροδέματος ή την βάση για το σύγχρονο ημερολόγιο, έβρισκαν νέους και συναρπαστικούς τρόπους για να διασκεδάζουν.

Κατά την διάρκεια της ημέρας κάθε αυτοκράτορας, συγκλητικός και ευγενής υπερασπιζόταν τις οικογενειακές αξίες, όταν όμως ο ήλιος έπεφτε, η αρχαία Ρώμη μετατρεπόταν σε ένα μέρος όπου τα όργια έδιναν και έπαιρναν, και θα έκαναν ακόμα τους σεναριογράφους του Game of Thrones να κοκκινήσουν.

Θέματα όπως η φυσική και απενοχοποιημένη υπόσταση της ερωτικής έκφρασης, η παιδεραστία, η ομοφυλοφιλία ή τα ομαδικά όργια, αποτελούσαν για τον αρχαίο Ρωμαϊκό κόσμο αποδεκτούς και συνήθεις θεσμούς ενός κώδικα ηθικής τελείως διαφορετικού από τον τρόπο με τον οποίο η δική μας κοινωνία θεσμοθετεί την ερωτική συμπεριφορά.

Πολλές από τις ακραίες ιστορίες που έχουν ειπωθεί για τα Ρωμαϊκά όργια, αφορούν μερικούς από τους πιο μισητούς αυτοκράτορες, οι οποίοι φημίζονταν για το διαστροφικό μυαλό τους.

Ακολουθούν μερικά παράξενα γεγονότα για την διαστροφικότητα που υπήρχε στην αρχαία Ρώμη.

Ο Νέρων ευνούχισε έναν άντρα και μετά τον παντρεύτηκε

Ο Σπόρος ήταν ένα νεαρό αγόρι το οποίο λέγεται ότι είχε επιλεχθεί από τον Νέρωνα για την ομορφιά του και την σεξουαλική του ελκυστικότητα. Ο Νέρων, μετά τον θάνατο της συζύγου του Ποππαίας, ερωτεύθηκε και τέλεσε έναν παράδοξο γάμο με τον Σπόρο, τον οποίο είχε ευνουχίσει. Ο Σπόρος ντύθηκε νύφη για την επίσημη τελετή και ο Νέρων γαμπρός.

Οι σεξουαλικές περιπέτειες της Μεσσαλίνας

Η Μεσσαλίνα ήταν η σύζυγος του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Κλαύδιου. Όταν ο Κλαύδιος έλειπε σε εκστρατεία στη Βρετανία, η Μεσσαλίνα διασκέδαζε τους αυλικούς. Έκανε διαγωνισμό με μια διάσημη πόρνη της Ρώμης, που φημιζόταν για την αντοχή της, για το ποια απ’ τις δύο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει περισσότερους άντρες μέσα σε 24 ώρες. Κέρδισε πανηγυρικά η Μεσσαλίνα, με 25 εραστές. Κυκλοφορούσε η φήμη ότι η αυτοκράτειρα της Ρώμης δεν αρκούνταν στα αριστοκρατικά όργια, αλλά παρίστανε την κοινή πόρνη σε χαμαιτυπεία της πόλης.

Ο Τιβέριος ήταν παιδεραστής

Ο αυτοκράτορας Τιβέριος, σύμφωνα με τα στοιχεία, χρησιμοποιούσε μικρά αγόρια προκειμένου να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του διαστροφές. Του άρεσε να κολυμπά μαζί τους, να τα γλύφει και να τα βάζει ανάμεσα στους μηρούς του, ενώ του άρεσε να τα αποκαλεί “κορίτσια”.

Το πoρνείο του Καλιγούλα

Ο αυτοκράτορας Καλιγούλας ήταν τόσο πολυέξοδος, που άδειασε τα ταμεία του κράτους και αναγκάστηκε να μετρατρέψει το παλάτι σε έναν αυτοσχέδιο οίκο ανοχής για να μπορέσει να ξεχρεώσει τους δανειστές του.

Ο Νέρωνας διατηρούσε σχέση με την μητέρα του

Ο Νέρωνας διατηρούσε σχέση με την μητέρα του Αγριππίνα, η οποία λέγεται ότι του ασκούσε επιρροή μέσω ερωτικών πράξεων και έπαιζε μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις του. Η σχέση τους προδόθηκε από το αίμα της Αγριππίνας στα ρούχα του και οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή τη σχέση, φοβούμενοι ότι η Αγριππίνα θα πάρει μεγάλη εξουσία.

Ο Καλιγούλας εκπόρνευε τις αδερφές του

Όταν ο Καλιγούλας δεν βρισκόταν στο κρεβάτι με τις αδερφές του, τις εκπόρνευε συχνά στους φίλους του. Σκοπός του ήταν να τους έχει στο “χέρι” και κρατούσε στοιχεία εναντίον τους, τα οποία θα δημοσίευε σε περίπτωση που ήθελε να καταστρέψει την φήμη τους.

Ο Νέρωνας ντυνόταν άγριο ζώο

Μπορεί ο Νέρωνας να είχε περίεργα παιδικά χρόνια, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του όταν μεγάλωσε. Λέγεται ότι του άρεσε να παίζει ένα παιχνίδι, όπου ντυνόταν με δέρματα ζώων και ζητούσε να τον κλείσουν σε ένα κλουβί. Μόλις τον απελευθέρωναν πήγαινε στην πόλη και ορμούσε σε ανυπεράσπιστους άνδρες και γυναίκες.

Τα πάρτι του Καλιγούλα

Τα δείπνα του Καλιγούλα ήταν εφιάλτης για τα παντρεμένα ζευγάρια, καθώς αν του άρεσε μια από τις συζύγους, την έπαιρνε, την πήγαινε στο κρεβάτι του, και όταν τελείωνε μαζί της εξιστορούσε λεπτομερώς στον σύζυγο τι ακριβώς της έκανε. Αν αυτό δεν του ήταν αρκετό, τους έβγαζε αυτόματα διαζύγιο, γιατί απλά μπορούσε!

loading...