Τι θα γίνει με τις γλώσσες που μιλούν οι άνθρωποι; Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Έλον Μασκ

Νέες συνθήκες για την ανθρωπότητα…
Όπως θα έχετε ήδη διαβάσει, ο Elon Musk διάλεξε ένα αλλόκοτο όνομα για το νεογέννητο παιδί του, το οποίο παραπέμπει, θα έλεγε κανείς, σε cyborg.

Το όνομα που διάλεξαν με την σύζυγό του είναι: «X Æ A-12».

Με αφορμή την ονοματοδοσία του παιδιού του, ο δισεκατομμυριούχος παγκοσμιοποιητής ανέφερε πως η γλώσσα που μιλάμε τώρα θα είναι σύντομα παρωχημένη με την άνοδο της τεχνολογίας εγκεφάλου.

«Πως εκφέρεις το όνομα; Είναι σύμβολο υποκατάστασης;», ρώτησε τον Μασκ ο δημοσιογράφος, Joe Rogan.

Ο Μασκ, χαμογελώντας απάντησε: «Λοιπόν, πρωτίστως, το όνομα το βρήκε η σύντροφός μου. Είναι πολύ καλή σε αυτό».

Αφού εξήγησε τι σημαίνει το όνομα, όπως θα δούμε στο τέλος, δήλωσε, όταν η κουβέντα οδηγήθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη και στα νευρικά δίκτυα: «Η τεχνολογία Neuralink, μία συσκευή με μπαταρία, η οποία εμφυτεύεται κατευθείαν μέσα στο κρανίο, θα μπορούσε να παρουσιαστεί τα αμέσως επόμενα χρόνια και να διορθώσει οτιδήποτε είναι ελαττωματικό στον εγκέφαλο».

«Θα είσαι σε θέση να επικοινωνείς πολύ γρήγορα και με περισσότερη ακρίβεια. Δεν είμαι σίγουρος τι θα συμβεί στην γλώσσα (που μιλάμε)», τόνισε, εξηγώντας γιατί έδωσε όνομα-κωδικό στο παιδί του.

Κατά την συζήτηση με τον δημοσιογράφο, ειπώθηκε πως θα μειωθεί η χρήση των γλωσσών που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, καθώς η επικοινωνία θα είναι πιο ακριβής και με λιγότερο ή και καθόλου (προφορικό) θόρυβο.

«Δεν είμαι σίγουρος τι θα συμβεί με τις γλώσσες», τόνισε ο Μασκ.

Μήπως τέτοιου είδους κωδικοποιημένα ονόματα, όπως αυτό που έδωσε στο παιδί του, θα γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά από την τεχνητή νοημοσύνη, για την οποία έχει εκφράσει ανησυχίες ο ίδιος ο Έλον Μασκ;

Οι γλώσσες θα αντικατασταθούν από μαθηματικούς κώδικες, τους οποίους θα ανταλλάσσουν οι εγκέφαλοι μέσω των όποιων εμφυτευμάτων;

Τι σημαίνει όμως το όνομα του νεογέννητου παιδιού του Μασκ, σύμφωνα με την σύντροφό του, τραγουδίστρια Grimes;

Χ: Η άγνωστη μεταβλητή που χρησιμοποιείται στα μαθηματικά
Æ: Ο “ξωτικίσιος” τρόπος με τον οποίο η Grimes προφέρει το AI (δηλαδή την αγάπη &/ή την τεχνητή νοημοσύνη)
A-12: Ο πρόδρομος του SR-17 (το αγαπημένο αεροσκάφος του ζευγαριού). Χωρίς όπλα, χωρίς αμυντικούς μηχανισμούς, μόνο με ταχύτητα. Καταπληκτικό στη μάχη, χωρίς να είναι βίαιο.
(Σημειώνει ακόμα, πως το Α παραπέμπει και στο αγαπημένο της τραγούδι, “Archangel – Αρχάγγελος”.)

loading...