«Βόμβα» τούρκου οικονομολόγου σε ελληνικό κανάλι! Αυτά έρχονται στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυξάνονται οι φόβοι για αντίκτυπο στην Ελλάδα…
Ο τούρκος οικονομικός αναλυτής, Μουσταφά Σονμέζ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο μέλλον της τουρκικής οικονομίας λόγω του κορωνοϊού, το οποίο χαρακτήρισε καταστροφικό.

«Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ υψηλή ανεργία, απότομη ύφεση, μείωση εισοδημάτων, φτωχοποίηση και κοινωνικές αναταραχές» προέβλεψε ο Μουσταφά Σονμέζ, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει την χώρα σε διάλυση και κρίση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση 50 με 60% της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», σημείωσε ο Σονμέζ.

1,5 κατ. άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους, εξαιτίας των ηλικιακών περιορισμών, και άλλο 1,5 εκατ. από τα καταστήματα που έκλεισαν από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και ήδη υπήρχαν 4,5 εκατ. άνεργοι. Το ποσοστό ανεργίας στη γείτονα αγγίζει το 30%

«Η τουρκική λίρα υποτιμάται συνέχεια, έχει φτάσει το όριο των 7 λιρών έναντι του δολαρίου. Τους επόμενος 12 μήνες πρέπει να αποπληρωθεί χρέος 170 δισεκ. Δολαρίων και φεύγουν επενδυτές», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με ενδεχόμενη προσφυγή της Τουρκίας στο ΔΝΤ, ανέφερε: «Σε περίπτωση χρηματοδότησης το ΔΝΤ απαιτεί στενή παρακολούθηση της Τουρκίας. Η κυβέρνηση Ερντογάν δε θέλει να μπει σε μια τέτοια σχέση με το Ταμείο. Ο Ερντογάν προσπαθεί, δεν χάνει τις ελπίδες του, ψάχνει τρόπο με ιδιωτικές συνομιλίες με τον Τραμπ ακόμα και με ενδεχόμενο πολιτικών παραχωρήσεων».

Δείτε τα βίντεο:

loading...