Αυτό που κάθε Τούρκος φοβάται να ομολογήσει – Τι αποκαλύπτουν οι οθωμανικές φιέστες για την Άλωση της Πόλης

Η άβολη αλήθεια που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε «διψασμένος» Τούρκος.
Οι φετινοί προκλητικότατοι εορτασμοί για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έφεραν στην επιφάνεια μία αρκετά άβολη ιστορική αλήθεια για τους Τούρκους.

Μπορεί μέχρι και ο άτυπος «σουλτάνος», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μπήκε στην Αγία Σοφία για να προσευχηθεί, ωστόσο αυτό δεν προσδίδει καμία παραπάνω αξία σε αυτό το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα, 567 χρόνια μετά την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης:

«Τούρκος που ακόμη δεν έγινε ντόπιος στην Τουρκία»

Στην παραπάνω φράση συνοψίζεται το «ένοχο μυστικό» που αρνούνται να φέρουν στην επιφάνεια οι νεότουρκοι, με πρώτους και καλύτερους τους φανατικούς ακολούθους του Ερντογάν.

Βρέθηκε ωστόσο ένας μάλλον τολμηρός Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου εν ονόματι Mehmet Efe Caman για να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους.

Ο ίδιος σε ποστ του στο twitter ανέλυσε με πολύ απλά λόγια το γιατί οι θλιβεροί εορτασμοί που έλαβαν χώρα στις 29 Μαϊου αποδεικνύουν εν ολίγοις πως οι Τούρκοι ΔΕΝ ανήκουν στα εδάφη της πρώην βυζαντινής αυτοκρατορίας, δηλαδή σε ελληνικά εδάφη:

«Οι εορτασμοί με τους φόρους μας για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, διαμορφώνουν την εικόνα και την συνείδηση ¨Τούρκου που ακόμη δεν πέτυχε να καταστεί εγχώριος στην Τουρκία¨
Γιορτάζοντας την άλωση, τι σκέφτεστε για τις εξής αλήθειες;

Η Ιστανμπούλ κατά την οθωμανική περίοδο ονομαζόταν Κωνσταντινούπολη
Όταν η πόλη κατακτήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1453, επί μέρες λεηλατήθηκε
Όλες οι μεγάλες εκκλησίες μετατράπηκαν σε τζαμιά
Κεφαλικός φόρος επιβλήθηκε στους ντόπιους»

https://www.el.gr/

loading...