Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές

Παραμένει σχεδόν διπλάσια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega με τα δύο κόμματα, ωστόσο, να καταγράφουν απώλειες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 40,3% έναντι 42,5% που είχε τον Απρίλιο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,9% έναντι 21,4% που είχε τον προηγούμενο. Στην τρίτη θέση με ποσοστό 5,1% (από 5% τον Απρίλιο) βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ που δεν μπορεί να αποκομίσει κέρδη από τις απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων.Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,6% (από 4,7%), η Ελληνική Λύση με 2,6% από 2,9%. Κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜΕΡΑ 25 με 2,5% (από 3,2%) και τέλος η Χρυσή Αυγή είναι στο 1,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 7,9% ενώ δεν θα ψηφίσει το 7,2% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα “επειδή ακούγονται σχετικά σενάρια εσείς προσωπικά είστε υπέρ ή κατά των πρόωρων εκλογών;”, το 84% τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, ενός μόλις το 13% δηλώνει υπέρ.

Από κει και πέρα, σταθερά υψηλή παραμένει η δημοφιλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος απολαμβάνει το υψηλότατο ποσοστό του 68% έναντι μόλις 26% αρνητικής αξιολόγησης. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνει 65% αρνητική αξιολόγηση έναντι 25% της θετικής.

Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (67%) ενώ δεύτερη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 40%. Τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας (38%) και ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας (32%), ενώ χαμηλά σε δημοτικότητα ο Γ. Βαρουφάκης (23%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος (20%).

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης είναι στο 52% σταθερά, ο Αλ. Τσίπρας στο 17%.

Δείτε το βίντεο:

loading...