Οι Τράπεζες θα στεγάσουν τους λαθροεισβολείς σε κατασχεμένα σπίτια Ελλήνων

Σε κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων, που δεν βγαίνουν στον πλειστηριασμό και μένουν «αναξιοποίητα» οι Τράπεζες θα στεγάσουν με ευρωεπιδότηση από τις Βρυξέλλες, τους λαθρο-«πρόσφυγες» στις έξι πόλεις που θα «μπολιαστούν» πρώτες.

Το ενοίκιο για τη διαμονή 87.900 προσφύγων σε διαμερίσματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λέσβο, τη Ρόδο αλλά και στον νομό Έβρου θα το επιδοτεί για τα επόμενα δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από ΟΗΕ και την Κομισιόν, έκανε πρεμιέρα και στόχος είναι η ενοικίαση συνολικά 2.400 κατοικιών, οι οποίες θα μπορούν να στεγάζουν περίπου 5 άτομα η καθεμία. Οι κατοικίες που θα μισθωθούν θα έχουν ανώτατο όριο ενοικίου 400 ευρώ για κάθε μήνα. Ήδη σε περιοχές της Αθήνας έχουν βρεθεί περίπου 400 διαμερίσματα, στα οποία οι «πρόσφυγες» έχουν αρχίσουν να εγκαθίστανται. Παράλληλα, προχωράει η σύναψη συμβολαίων με ξενοδοχεία, μέσω της πληρωμής κάποιων δωματίων με «βάουτσερ» .

Από τους 87.900 πρόσφυγες οι 21.500 θα μείνουν για πάντα εδώ αφού εχουν άσυλο.

Παράλληλα, με τον θεσμό της «ανάδοχης οικογένειας», θα επιδοτείται η συγκατοίκηση των Αφρικανών με ομοφυλόφιλους που θα τους σπιτώσουν.

loading...