Για πρώτη φορά πολύ πιθανή η σύγκρουση: Τα τέσσερα μηνύματα στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν ένα «θερμό επεισόδιο»…
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού βλέποντας τους Τούρκους να κλιμακώνουν δεν αποφάσισε απλά να διεξαχθεί κανονικά η άσκηση “Καταιγίδα”, αλλά ετοιμάζει εκπλήξεις στο Τουρκικό ναυτικό, με την κατάσταση στο Αιγαίο να θυμίζει λίγο πριν ένα «θερμό επεισόδιο.

Σιγά-σιγά ξεκίνησαν να βγαίνουν τα πρώτα πλοία μας στο Αιγαίο στο πλαίσιο της μεγάλης, όπως σας έχουμε γράψει, άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού “Καταιγίδα 2020” η οποία επίσημα αρχίζει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τα μηνύματα στην Τουρκία είναι τέσσερα:

1. Γυμνάσια σε “προωθημένες” θαλάσσιες περιοχές αλλά και νότια της Κρήτης, την οποία εποφθαλμία η Άγκυρα. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν για εντυπωσιακό σενάριο με συμμετοχή βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Ο Ελληνικός Στόλος γεμίζει απ’ άκρη σ’ άκρη το Αιγαίο, την ώρα που ο τουρκικός βρίσκεται σε… καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

2. Το νέο δόγμα της δυναμικής αποτροπής έχει στήσει φραγμό στις δουλεμπορικές λέμβους, των τούρκων, οι οποίοι θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με εισβολείς του Ισλάμ. Μόλις δύο έχουν καταφέρει να περάσουν τις τελευταίες εβδομάδες στα Ελληνικά ακριτικά νησιά του βορείου Αιγαίου.

3. Στον Έβρο η “οχύρωση” των χερσαίων συνόρων συνεχίζεται ενώ οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε τακτά διαστήματα πυροβολούν, προκειμένου να δηλώσουν «παρών», μετά το «στραπάτσο» που έπαθαν. ΕΛΑΣ και Ένοπλες Δυνάμεις συνεργάζονται για την ενίσχυση της φύλαξης με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην περιοχή των Φερών όπου θα κατασκευαστεί φράχτης, ενδεχομένως στα πρότυπα του φράχτη των Καστανιών.

4. Στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως και παρουσιάζει τον “εγκλωβισμό” Τουρκικού F-16 από Ελληνικό Μirage Dash5 της 331 Μοίρας Παντός Καιρού “Θησέας” αποδεικνύει το επιθετικό πνεύμα με το οποίο τα Ελληνικά “γεράκια” αντιμετωπίζουν τους “εισβολείς”, ενώ στο μυαλό όλων «φουντώνει» όλο και περισσότερο το σενάριο κατάρριψης. Οι εντολές κάνουν λόγω για ασταμάτητη καταδίωξη, ενώ, την ίδια, ώρα, μεγάλος αριθμός μαχητικών θα προχωρά σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω από Ελληνικά νησιά.

Οι επόμενες μέρες θα είναι πραγματικά «θερμές», καθώς πλέον ολόκληρος ο πλανήτης μυρίζει «μπαρούτι», κάτι που η Άγκυρα το βλέπει και δεν αποκλείεται να το εκμεταλλευτεί, στην θεωρία τουλάχιστον!

loading...