ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία θα ανακοινώσει μνημόνιο υιοθέτησης ΑΟΖ με Τυνησία . Αποκόβει την Κρήτη . Ξυπνήστε!!

Έρχεται η συμμαχία της Ημισελήνου με πρωτοβουλίες της Τουρκίας . Ορατή πλέον μια γενικευμένη σύρραξη στη Μεσόγειο ως η μόνη διέξοδο της Τουρκίας.

Η Τουρκία αναβιώνει τη μυστική διπλωματία που κυριαρχούσε στις διεθνείς σχέσεις μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Πρόκειται για διαδικασία γνωστοποίησης στη διεθνή κοινότητα ξαφνικά , μιας Συμφωνίας στην οποία έχουν καταλήξει δυο ή περισσότερα κράτη , Έτσι προκαλεί πιο ισχυρά τετελεσμένα και κερδίζει τις εντυπώσεις .

Τούτο δεν το έπραξε με το Τουρκολυβικό μνημόνιο – αφού προέβη σε δημοσίευση των συντεταγμένων της παράνομης γραμμής οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και σε πρωτοκόλλησή του στον ΟΗΕ – το πράττει όμως τώρα με το Τουρκο-Τυνησιακό μνημόνιο περί κοινής ΑΟΖ.

Η νέα αυτή υπερβολή παραβατικότητας της Τουρκίας στρατικοποιεί πλέον τις όποιες διαφορές φαντάζεται ότι έχει με την Ελλάδα μα το σημαντικότερο , αναγκάζει τις ΗΠΑ – που χρησιμοποιούν την Κρήτη ως αεροπλανοφόρο τους – σε μια άνευ προηγουμένου παθητική στάση που θα αναδείξει την ¨τόλμη¨ της Τουρκίας σε γεωπολιτική της υπεροχή στην περιοχή .

Το θέμα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ και απαιτεί ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ

Προτείνεται σε 1η φάση :

– Να ενισχυθεί διπλωματικά ο Χάφταρ .

– Προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί η κρίση με «στοιχεία στρατιωτικής αναμέτρησης»

– Κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα – χωρίς όρια – που θα ενισχύσουν το αντιτουρκικό μέτωπο .

Συνεχίζεται …

ΥΓ . Ν αναμένετε δολοφονία υψηλού αξιωματούχου της Τυνησίας

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας Εθνικής Ασφάλειας και Υψηλής Στρατηγικής )

loading...