Συγκλονιστικό! Ιαπωνικές μέλισσες συνεργάζονται και σκοτώνουν «ψήνοντας» σφήκα-δολοφόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σμήνος από ιαπωνικές μέλισσες καταγράφηκαν σε ένα βίντεο να συνεργάζονται και να σκοτώνουν μια σφήκα-δολοφόνο!
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι γιγάντιες σφήκες-δολοφόνοι από την Ιαπωνία -στα δάση της οποίας ευδοκιμούν- εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN, εντοπίστηκαν στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και πλήθος νεκρών μελισσών με κομμένα κεφάλια, βρήκαν μελισσοκόμοι, κάτι που αποδεικνύει πως είχαν δεχθεί επίθεση από τις γιγάντιες σφήκες που έχουν μήκος πάνω από 5 εκατοστά!

Οι σφήκες έχουν την επιστημονική ονομασία ”vespa mandarinia japonica”, και μπορούν να σκοτώσουν άνθρωπο, αν τον τσιμπήσουν πολλές φορές, πράγμα σπάνιο. Το δηλητήριο, τους είναι επτά φορές ισχυρότερο από των μελισσών.

Έναν εκπληκτικό τρόπο όμως ανέπτυξαν οι μέλισσες στην Ιαπωνία, για να αντιμετωπίζουν τον μεγάλο τους εχθρό και το βίντεο κυκλοφόρησε στο indy100.com.

Οι ιαπωνικές μέλισσες ξέρουν πώς να προστατευτούν και κάνουν το εξής απίστευτο: Αντί να τσιμπήσουν τον εισβολέα, όλες μαζί τον περικυκλώνουν, σκαρφαλώνουν πάνω του και αρχίζουν να δονούνται, ώστε να αυξήσουν τη θερμοκρασία σε 47,2 βαθμούς Κελσίου, «ψήνοντας» ουσιαστικά τον εχθρό! Οι ιαπωνικές σφίγγες μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες μέχρι 46,1 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μέλισσες αντέχουν μέχρι και 47,8 βαθμούς!

Δείτε το βίντεο.

loading...