Ιογενείς Επηρεασμοί ;

Κώστα Δημ Χρονόπουλου  
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Περίεργα πράγματα, πράγματι, παρουσιάζονται, πανδημίας παρούσης, που περιπλέκουν περισσότερο, προβληματίζουν περιπλέον.

1. Η Πρωτομαγιά συγχέεται, συγχυτικά και συγχίζει, αφού μπερδεύεται με την Πρωταπριλιά. Γιατί ωσάν πρωταπριλιάτικο ψέμα ακούστηκε, ειδώθηκε και εμφανίσθηκε ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Βέβαια τηρήθηκαν (αξιέπαινοι οι διοργανωτές επειδή συμμορφώθηκαν με τους … “Αντικορονοικούς”  κανονισμούς. Δεν ήταν ασφαλώς κάτι το εύκολο) τα προβλεπόμενα : Αποστάσεις, μάσκες, κ.ο.κ. Αλλά γιατί έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε η επέτειος; Ή, διαφορετικά, τι ψυχολογικό, ιδεολογικό  ή  άλλο πλήγμα θα τους δημιουργούσε έντονα φαινόμενα στέρησης;
     Αν είχαμε πχ πόλεμο , ή κατοχή (σ.σ όταν είχαμε την Γερμανική Κατοχή κανείς δεν μπορούσε να γιορτάσει, να τιμήσει οτιδήποτε) , δεν θα αναβάλλαμε τη φιέστα για τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο χρόνο;
    Επιπρόσθετα, είναι κομματάκι προκλητικό όταν ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια του. Μπαίνει λουκέτο στα σχολεία, στις Εκκλησίες, στα πάρκα κ.ο.κ, κάποιοι να επιμένουν να μην χάσουν τα “κεκτημένα” τους. Να αποτελέσουν εξαίρεση.

2. Συνεχίζει να πηγαινοέρχεται στο εξοχικό του στην Αίγινα -παρά τις ισχύουσες για όλους απαγορεύσεις – ο γνωστός κος Αρχηγός, επειδή (όπως διατείνεται) είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συνεπώς δικαιούται -κατ’ εξαίρεση ή αυθαιρεσία ; -να μην υπακούει στους νόμους (!). Εντυπωσιακό παράδειγμα προς αποφυγή.

3. Λίγες εκατοντάδες (;) νεαρών κυρίως ατόμων μαζεύτηκαν … αυθόρμητα (;) σε πλατεία της Αγίας Παρασκευής βράδυ για να ξεσκάσουν, να δουν φίλους και γνωστούς (αλλά και αγνώστους από άλλες γειτονιές, περιοχές, που έσπευσαν να τους γνωρίσουν) να τα πουν, να ξεδώσουν. Παράλληλα να δώσουν και ένα δείγμα μαγκιάς, αψηφώντας νόμους, κυβερνήσεις, πολιτεία. Έκτακτα !
        Ό, τι είχαμε αρχίσει να αισθανόμαστε πλήξη, αλλά και απογοήτευση από την απάθεια /αδράνεια των νέων μας, οι οποίοι μέχρι τώρα, δεν αντέδρασαν δυναμικά στον εγκλεισμό /παραμονή στα σπίτια τους.

Το ίδιο νοιώσαμε και για την απραξία των ΜΑΤ.
Ευτυχώς αμφότεροι (οι άπραγες) ενεργοποιήθηκαν, συναντήθηκαν, και –   
ως συνήθως – τα είπαν φιλικά και πολιτισμένα.
Εδώ, παρενθετικά, θα πρέπει να απολογηθώ επειδή σε προηγούμενο άρθρο μου έγραψα πως βρέθηκε αποτελεσματικό φάρμακο εναντίον του Κορονοιού : “Η παραμονή στη σπίτι”. Τώρα είμαι υποχρεωμένος να προσθέσω και δύο άλλους βοηθητικούς παράγοντες αντιμετώπισης του ιού:
– Την ανευθυνότητα ορισμένων και όποιων -τυχόν- τους υποκινούν, ώστε    να συγκεντρώνονται (ενισχύοντας την εξάπλωση του ιού).
– Την ενεργοποίηση των ΜΑΤ, ώστε … δυναμικά πλέον να τελειώνουμε με το κακό που μας έλαχε.

ΥΓ Άραγε θα μάθουμε κάποτε ποιοί έκαψαν τους εργαζόμενους στην Μαρφίν;

loading...