Το μεγαλύτερο ΣΟΚ μέχρι τώρα! Τι ζήτησαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα

Στην αρχή νομίσαμε πως η είδηση ήταν ψεύτικη!
Μετά είδαμε πως υπάρχει και σε αριστερές εφημερίδες!

Ας πάρουμε το πράγμα από την αρχή!

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στην Κομισιόν στην οποία καταγγέλλουν την Ελληνική κυβέρνηση, άρα την Ελλάδα, πως προσπαθεί να θεσπίσει μυστικά κονδύλια στην διαχείριση του «μεταναστευτικού».

Η κυβέρνηση όντως κατέθεσε νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται η ύπαρξη μυστικών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ή μάλλον, όπως όλοι αντιλήφθηκαν, κατά τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, για την αντιμετώπιση οργανωμένου σχεδίου εισβολής από την Τουρκία.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως διαμαρτυρήθηκαν και… ανησυχούν σχετικά με το «πώς θα εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αυτά τα μυστικά κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν με σεβασμό απέναντι στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, προτεραιοποιώντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο»!

Μα δεν πρόκειται πια για πρόσφυγες!!! Δεν το γνωρίζουν αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ; Ή το γνωρίζουν; Τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά! Τα δικαιώματα εισβολέων πάνω από το συμφέρον της χώρας;

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: Δεν μιλούμε πλέον για πρόσφυγες, αλλά για πιόνια της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ: Η ερώτηση που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στερείται βάσης.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ:

Δεν έχουν ακούσει τίποτα στην Κουμουνδούρου για την δράση της ΜΙΤ (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών) στα στρατόπεδα «προσφύγων και μεταναστών»;
Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ τι μπορεί να συμβεί στα νησιά ή στην ενδοχώρα σε περίπτωση θερμού επεισοδίου;
Δεν σκέφτονται πως ανάμεσα στους αλλοδαπούς που έρχονται κρύβονται «τούρκοι πράκτορες», «τούρκοι μισθοφόροι» και «τζιχαντιστές».
ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δεν πρόκειται απλά για μία δήλωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, αλλά για επίσημη ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος των προσπαθειών για αντιμετώπιση οργανωμένου σχεδίου ξένης χώρας κατά της Ελλάδας και της απειλής  που προκύπτει από την παρουσία δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών σε ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας.

Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, στο άρθρο 55, το Υπουργείο έχει την δυνατότητα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων που «προορίζονται για το εσωτερικό και για το εξωτερικό για απόρρητους εθνικούς σκοπούς».

Εντούτοις, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το υπουργείο να προσδιορίσει δημοσίως, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, πώς και πού θα διαθέσει τα μυστικά κονδύλια.

Τότε τι μυστικά κονδύλια θα ήταν; Αν το πράξει αυτό η κυβέρνηση, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο με την ερώτηση τους να θέτουν θέμα διακοπής της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, επειδή η Ελλάδα «εντοπίζει απειλές στο πεδίο της Εθνικής Ασφάλειας».

Ιδού κείμενο της ερώτησης:
«Το ελληνικό «Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου» κατέθεσε πρόταση νόμου, με τίτλο «Βελτίωση Μεταναστευτικής Νομοθεσίας, τροποποίηση διατάξεων των νόμων 4636/2019 (A’ 169), 4375/2016 (A’ 51), 4251/2014 (Α’ 80) και άλλες διατάξεις».

Στο Άρθρο 55, το νομοσχέδιο προβλέπει για το Υπουργείο τη δυνατότητα διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, προοριζόμενων για το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό της χώρας «για απόρρητους εθνικούς σκοπούς», κάνοντας αόριστα λόγο για προστασία της «Εθνικής Ασφάλειας».

Μετά από πολλές ενστάσεις, το Υπουργείο προέβη στην προσθήκη ενός αριθμού νομοθετικών διορθώσεων, σχετικά με τη σύνθεση μίας «Επιτροπής Ειδικών Δαπανών» και την ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου σχετικά με τις δαπάνες αυτές. Όμως, παραμένουν πολλές ανησυχίες σχετικά με ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας.

-Πώς θα εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αυτά τα μυστικά κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν με σεβασμό απέναντι στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, προτεραιοποιώντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.

-Πώς θα επηρεαστεί η πολιτική χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία εντοπίζει τις απειλές στο πεδίο της «Εθνικής Ασφάλειας»;

-Ποιες ακριβώς δράσεις θεωρεί η Επιτροπή ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν από αυτά τα κονδύλια, στην Ελλάδα και στον εξωτερικό, και προτίθεται η Επιτροπή να παρακολουθεί τη χρήση αυτών των μυστικών κονδυλίων και να επιδιώκει τη λογοδοσία για τη χρήση τους;»

loading...