Βίντεο - ντοκουμέντο: Τούρκοι δουλέμποροι «διαφημίζουν» την είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα με φορτηγά πλοία


Το καλοκαίρι έφτασε και οι διακινητές φαίνεται ότι προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς φτιάχνοντας μηχανές και φουσκωτά για να στοιβάξουν παράνομους μετανάστες.

Εντύπωση προκαλεί ότι δημοσιεύτηκαν στο Facebook όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής»,για πρώτη φορά βίντεο ακόμα και από τα περίφημα ταξίδια που οργανώνουν Τούρκοι δουλέμποροι με φορτηγά πλοία. Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Μαρτίου αναρτήθηκαν δύο βίντεο από το ταξίδι του παλιού δεξαμενόπλοιου, το οποίο προκάλεσε συναγερμό σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ. Πρόκειται για το πλοίο-«φάντασμα», ηλικίας 52 ετών, το οποίο προσάραξε λόγω κακοκαιρίας έξω από το λιμάνι της Τζιας.

Το ακαταχώρητο φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία. Στο εσωτερικό του επέβαιναν 193 παράνομους μετανάστες, με τους διακινητές να κάνουν εκτιμώμενο τζίρο περίπου 1.000.000 ευρώ για ένα δρομολόγιο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στα βίντεο γίνεται φανερό ότι πρόκειται για ένα πολύ παλιό και σκουριασμένο δεξαμενόπλοιο.

Πρόσφυγες και μετανάστες φαίνονται στοιβαγμένοι στα αμπάρια και σε κάθε άλλο εσωτερικό χώρο του πλοίου.

Στο κατάστρωμα βρίσκονται αλλοδαποί  μαζί με άτομα που δεν μοιάζουν με πρόσφυγες αλλά με πλήρωμα. Τα βίντεο γυρίστηκαν πριν την προσάραξη του πλοίου στην Τζια, με σκοπό να «διαφημιστούν» από τους δουλέμπορους τα επόμενα ταξίδια με φορτηγά πλοία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :