Ερχεται επανάσταση στα ΜΕΓΑΡΑ – Μεγάλο Πεύκο και Μέγαρα κατά της δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο

Το βράδυ της 21ης Μαΐου, το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης (με αντιπολιτευτική κριτική και επί του τρόπου συνεδρίασης) για το μείζον θέμα που έχει προκύψει και απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, με τη συμμετοχή στη συζήτηση του βουλευτή ΝΔ Δυτ. Αττικής Ευάγγελου Λιάκου και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμοπούλου, αποφάσισε να αντιδράσει κατά της δομής μεταναστών που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στο πρώην στρατόπεδο 75 Ε στην Νέα Πέραμο.

Ταυτόχρονα, βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Νέας Περάμου όπου αρκετοί ήταν οι συμπολίτες που εξέφρασαν αγανάκτηση κατά των σχεδίων υποβάθμισης, με ανησυχία για την επόμενη μέρα ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Επί του πρακτέου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να συναντηθούν επικεφαλής των παρατάξεων με την διοίκηση για να συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι προβαίνει σε παρεμβάσεις στους εμπλεκόμενους στο έργο φορείς: Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος(που φέρει την ιδιοκτησία και όπως προκύπτει από τα έγγραφα θα διαχειριστεί την ενδεχόμενη δομή), την κυβέρνηση και την ΜΚΟ. Μίλησε για τις ανάγκες της περιοχής, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν οι πολιτικές τοποθετήσεις σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Ο βουλευτής Ευάγ. Λιάκος ανέφερε ότι θα συντονίσει συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία της δομής μεταναστών, και τάχθηκε υπέρ των αιτημάτων του δημοτικού συμβουλίου, για ανάγκη για αναστροφή της πορείας υποβάθμισης της Δυτ. Αττικής.

(Στην τηλεδιάσκεψη είχαν κληθεί όλοι οι βουλευτές της Δυτικής Αττικής, αλλά δεν συμμετείχαν)

Επί του πολιτικού, βαριές πολιτικές ευθύνες απέδωσε η αντιπολίτευση, με σκληρή κριτική από τον Γ. Κουμπέτσο, τον Κλ. Βαρελά, τον Γ. Μπερδελή, στον Γρ. Σταμούλη για ολιγωρία, τα έξι χρόνια διοίκησης του. Ακόμη, κομματικές αντιπαραθέσεις που παρείσφρησαν έφεραν στο φως πολιτικές επιδιώξεις που έχουν ενδιαφέρον για το πολιτικό πλέον κομμάτι, πέραν της κινητοποίησης για την δομή μεταναστών. (Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για την 5ωρη σχεδόν τηλεδιάσκεψη σύντομα).

Ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης ανέφερε στην τοποθέτηση του ότι δεν ήταν γνωστά τα δεδομένα ούτε υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση για δημιουργία δομής μεταναστών.

loading...