Οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν που εγκλωβίστηκαν τα μαχητικά τους από ελληνικά αεροσκάφη – Τι λένε

Δεν πέρασε ασχολίαστο από τον τουρκικό Τύπο, το συμβάν με το «λοκάρισμα» των τουρκικών F-16 από ελληνικό Mirage, βίντεο του οποίου δημοσιεύτηκε χθες από το ελληνικό ΥΠΕΘΑ.

Συγκεκριμένα μία από τις μεγαλύτερες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στην Τουρκία, η Γένι Σαφάκ δημοσίευσε  την είδηση μαζί με το βίντεο, λέγοντας πως η Ελλάδα ισχυρίζεται πως «λόκαρε» τουρκικά F-16, χωρίς να προχωρά σε κάποιο σχόλιο.

«Η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Οι πιλότοι ελληνικών «Mirage» ανακοίνωσαν ότι «κλείδωσαν» τουρκικά αεροσκάφη F-16 που φέρεται ότι παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Δημοσιεύθηκαν εικόνες από δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 για να συνοδεύσουν τις συνομιλίες των πιλότων των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών Mirage.

Ο Έλληνας πιλότος είπε στον άλλο πιλότο Mirage ότι είχε «κλειδώσει» τουρκικό αεροπλάνο. Υποστηρίζει ότι πρόκειται να εισέλθει στο στόχο του. Έλληνες αξιωματούχοι κυκλοφόρησαν το βίντεο που φέρεται να απεικονίζει το περιστατικό», αναφέρει η εφημερίδα.

loading...