Φόβος και τρόμος οι μετανάστες στην Ευρώπη για ασφάλεια και δημογραφικό


Έξαρση των εγκλημάτων και αλλοίωση του πληθυσμού
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ευρώπη για την εγκληματική δράση μεταναστών οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν ούτε περιορισμούς για τον κορονοϊό ούτε τίποτε...

Η Κύπρος αρχίζει να απελαύνει μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί. Οι αρχές ανησυχούν για την ασφάλεια καθώς και για το πώς η μετανάστευση θα μπορούσε να αλλάξει τα δημογραφικά στοιχεία της μικρής χώρας. 200 Γεωργιανοί επαναπατρίστηκαν αυτό το μήνα, και το Υπουργείο Εσωτερικών μεριμνά για την αποστολή 150 υπηκόων του Καμερούν επίσης. Οι Σύριοι αποτελούν επίσης υψηλή προτεραιότητα απέλασης. Όσοι απελάθηκαν έχουν απορριφθεί για άσυλο. Η Κύπρος ανακοίνωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι επιδιώκει να απελάσει 17 μετανάστες που είναι γνωστό ότι συνεργάστηκαν με τις ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες ISIS (Daesh) και Αλ Κάιντα, σύμφωνα με έκθεση του InfoMigrants. Ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, μέλος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα ασφαλείας ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης μεταναστευτικής κρίσης, τόσο από το έγκλημα όσο και από την τρομοκρατία, καθώς και από φόβους ότι η αύξηση των μεταναστών απειλεί να αλλάξει μόνιμα τα δημογραφικά στοιχεία της μικρής χώρας. .Η Κύπρος έχει δεχτεί τους περισσότερους μετανάστες από την άποψη του ποσοστού του πληθυσμού της από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την έναρξη της τελευταίας μεταναστευτικής κρίσης το 2015.

Στην αντίπερα όχθη στην Γερμανία οι Πράσινοι θέλουν να διευκολύνουν την πολιτογράφηση των μεταναστών. Το κόμμα των Πρασίνων στην γερμανική Bundestag θέλει να διευκολύνει τους μετανάστες στη χώρα να γίνουν πολιτογραφημένοι πολίτες τροποποιώντας τους ισχύοντες νόμους περί ιθαγένειας. Μεταξύ των πολιτικών που προτείνουν οι Πράσινοι στην Bundestag, το γερμανικό κοινοβούλιο, είναι η Γερμανία να πάει σε μια έννοια «jus soli» της ιθαγένειας, με την οποία ένα παιδί που γεννήθηκε στη Γερμανία θα λαμβάνει αυτόματα την ιθαγένεια εάν τουλάχιστον ένας γονέας είναι νόμιμος και συνήθης κάτοικος της χώρας, σύμφωνα με έκθεση του Junge Freiheit.

Αυτός ο τύπος υπηκοότητας των γεννητικών δικαιωμάτων είναι παρόμοιος με αυτόν που ήδη έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τέλος, οι Πράσινοι θέλουν να χορηγήσουν υπηκοότητα στους λεγόμενους «πρόσφυγες του κλίματος».

Εγκληματικότητα σε Σουηδία, Γαλλία, Αυστρία
Ένα σοκαριστικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο Instagram το περασμένο Σάββατο που δείχνει μια συμμορία στη Σουηδία που αναγκάζει ένα αγόρι από την Σουηδία να γδυθεί. Στη συνέχεια θέλησαν να τον ταπεινώσουν. Η συμμορία ακούγεται να μιλάει αραβικά λόγια στο βίντεο, ένα από τα οποία λέει "kuksugare wallah" ή "ορκίζομαι από τον Αλλάχ". Απροσδόκητα, τα περισσότερα μέλη της συμμορίας ήταν γηγενείς Σουηδοί. Το βίντεο δημιουργήθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης ληστείας στις 13 Νοεμβρίου 2019, σύμφωνα με έκθεση του Samhällsnytt, όπου μπορεί επίσης να προβληθεί το βίντεο. Αναφέρουν ότι έλαβε χώρα σε ένα δάσος στο δήμο Bålsta της βορειοδυτικής Στοκχόλμης, όπου βρίσκεται και ο δράστης. Στο βίντεο, ένα νεαρό αγόρι από την Σουηδία αναγκάζεται να πέσει στο έδαφος, ενώ τα μέλη της συμμορίας τον κλωτσούν και τον χλευάζουν. «Ξάπλωσε, πόρνη», λέει ένας από τη συμμορία. Η επακόλουθη έρευνα επιβολής του νόμου αποκάλυψε ότι δύο από τα μέλη της συμμορίας ήταν στην πραγματικότητα γηγενείς Σουηδοί, αν και χρησιμοποίησαν αραβικές λέξεις. Το τρίτο μέλος είχε αραβικό υπόβαθρο.

Η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε επειδή τα μέλη της συμμορίας ήθελαν να κλέψουν τα επώνυμα ρούχα του αγοριού, καθώς και το πορτοφόλι, το τηλέφωνο και τα κοσμήματά του. Γνώρισαν το αγόρι στο λεωφορείο και τον απείλησαν, αναγκάζοντάς το να βγει στο δάσος για να τον ληστέψουν. Ήταν οπλισμένοι με μπαστούνια και αεροβόλο.

Στην Αυστρία Αλγερινός αιτών άσυλο συνελήφθη για ανθρωποκτονία. Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε το Σαββατοκύριακο έναν Αλγερινό αιτούντα άσυλο, ο οποίος είναι ύποπτος ότι διέπραξε φόνο στη χώρα του. Το Σάββατο το πρωί, δύο Αλγερινοί πολίτες, ηλικίας 23 και 26 ετών, ελέγχθηκαν από την αστυνομία καθώς περπατούσαν στον αυτοκινητόδρομο Pyhrn στο Λίμπνιτς. Οι υποψίες προέκυψαν όταν οι δύο άνδρες δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν οποιαδήποτε μορφή ταυτοποίησης, αλλά ανέφεραν ότι είχαν υποβάλει αίτηση για άσυλο μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέρει το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Mein Viertel. Αφού έγινε πιστοποίηση στις ταυτότητες και των δύο ανδρών, αποδείχθηκε ότι είχαν εις βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης για δολοφονία στην Αλγερία.

Στην Γαλλία ηλικιωμένο ζευγάρι δέχθηκε επίθεση από μετανάστες. Μια συμμορία μασκοφόρων μεταναστών επιτέθηκε και λήστεψε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι λίγο έξω από την κατοικία τους στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο. Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην καρδιά του 13ου διαμερίσματος του Παρισιού, βιντεοσκοπήθηκε από το παράθυρο του κτηρίου, επιτρέποντας στην αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες μια μέρα αργότερα, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien. Οι ένοχοι, μετανάστες από τη Λιβύη, συνελήφθησαν από την αστυνομία το απόγευμα της Δευτέρας στο Seine-Saint-Denis - ένα παρισινό προάστιο «no-go» που κατοικείται κυρίως από μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η υπόθεση είναι απλώς η τελευταία σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων και ληστειών σε ηλικιωμένους σε όλη την Ευρώπη. Πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα, δύο νεαροί άνδρες λήστευαν πολυκατοικίες στο Μάλμο της Σουηδίας. Όπως ορισμένα προάστια του Παρισιού, τα οποία κατοικούνται κυρίως από μετανάστες, το Μάλμο έχει γίνει διάσημο για το έγκλημα από τις «ζώνες απαγόρευσης». Τον Μάρτιο, μια 77χρονη Βελγίδα που χρησιμοποιεί πατερίτσες για να περπατάει, ληστεύτηκε από ένα ζευγάρι μεταναστών ενώ βρισκόταν σε ανελκυστήρα καταστήματος στο κέντρο της Αμβέρσας.Δεν υπάρχουν σχόλια :