Translate the article and read it to your Language

Να Μάθουμε Ποιος Ειναι Επιτέλους Αυτός Ο Χαρδαλιάς;
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει ρόλο αυστηρού υπολοχαγού δίπλα στον Σωτήρη Τσιόδρα και μιλάει απ’ ευθείας στο θυμικό του νεοέλληνα. Ο ένας μιλάει απλά και ανθρώπινα σαν να απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού, ο άλλος γαυγίζει με ύφος που δεν σηκώνει αντιρρήσεις. Ο συνδυασμός χτυπάει φλέβα και οι δύο άνδρες ζουν τον μύθο τους όχι χέρι χέρι, αλλά από απόσταση δύο μέτρων.

Υπάρχει, όμως, ένα προβληματάκι στη ζυγαριά των ισορροπιών. Ο Τσιόδρας είναι διακεκριμένος επιστήμονας απόφοιτος του Χάρβαρντ, ενώ ο Χαρδαλιάς έχει στο βιογραφικό του περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.

Η ανάρτηση της σελίδας Ελεύθερη πατρίδα στο facebooκ όπως και οι πολλαπλές αναρτήσεις επιλεγμένων δημοσιογράφων κατόπιν ερευνών αποκαλύπτουν κάτι το διαφορετικό για τον Ν.Χαρδαλιά.

Παραπέμπουμε την ανάρτηση της σελίδας.

Ποιος είναι αυτός ο Χαρδαλιάς, που εξάντλησε όλη την αυστηρότητα των μέτρων προστασίας εναντίον ιερέων και πιστών, απαγορεύοντας ακόμη και τα μεγάφωνα των εκκλησιών, ενώ στα τζαμιά της Θράκης λειτουργούσαν στο διαπασών, οι λαθρομετανάστες σεργιανούσαν ανενόχλητοι και οι Ρομά συνωθούνταν σε γλέντια αρραβώνων; Καιρός να γνωριστούμε καλύτερα.
Ο αγγλοσπουδαγμένος (Παν/μιο του Κεντ) Νίκος Χαρδαλιάς, γιος του Ρουμελιώτη επιχειρηματία Γιώργου Χαρδαλιά, γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα (στον Δήμο Βύρωνα, συγκεκριμένα). Στην δεκαετία του 1990 συνεργάσθηκε με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και διακρίθηκε για την απόλυτα εχθρική στάση του εναντίον της Εκκλησίας. Έκανε δύο γάμους, εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας (1995-1998), ενώ από το 1999 έως το 2002, εργάσθηκε στο Δήμο Μεταμόρφωσης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Το 2003 εξελέγη Δήμαρχος Βύρωνα στηριζόμενος από την ΝΔ (τρεις συνεχόμενες θητείες 2003-2014).
Κατηγορήθηκε το 2013 ότι διοχέτευσε κονδύλια του Δήμου Βύρωνα στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Αθηναϊκού, από τα έσοδα του καλοκαιρινού φεστιβάλ στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Ο δήμαρχος Χαρδαλιάς υπήρξε καταστατικά και πρόεδρος του Αθηναϊκού από το 2005 ως το 2015 και μάλιστα πανηγύρισε την κατάκτηση του Εurocup το 2010, όταν η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε. Ο Χαρδαλιάς διέψευσε μετά βδελυγμίας τα δημοσιεύματα περί ατασθαλιών, τα οποία ωστόσο προέκυψαν από ενδελεχή έρευνα του ΣΔΟΕ, καθώς και τις δηλώσεις του πρώην προπονητή μπάσκετ του συλλόγου, Γιάννη Κτιστάκη.
«Εμετικές συκοφαντίες», χαρακτήρισε ο Χαρδαλιάς τις καταγγελίες, σχετικά με τα χαμένα έσοδα από τις εισπράξεις του Θεάτρου Βράχων και για τα χρέη 500.000 ευρώ που συσσωρεύονταν στον σύλλογο.
Τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από αναβολές που κράτησαν μία πενταετία, το 10ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επέβαλε πρωτόδικη ποινή 1 έτους με αναστολή, καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ, στον Νίκο Χαρδαλιά και την εταιρία «Γήγερτον Α.Ε.» για ρύπανση δασικής έκτασης στον Υμηττό, μετά από καταγγελίες πολιτών στο Δασαρχείο Πεντέλης. Τον Ιανουάριο του 2017, το Εφετείο Πλημμελημάτων μείωσε την ποινή του Χαρδαλιά σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή για την ίδια υπόθεση του 2010, απαλείφοντας το πρόστιμο.
Στην εκδίκαση παρεμφερούς μήνυσης, για έργα οδοποιίας αξίας 3 εκ. ευρώ σε αναδασωτέα περιοχή, το 9ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επέβαλε πρωτοδίκως τον Δεκέμβριο του 2016 ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή και πρόστιμο 1.500 ευρώ τόσο στον Χαρδαλιά όσο και στην εργολήπτρια εταιρεία.
Νωρίτερα, το 2013, η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων επέβαλε στον Χαρδαλιά πρόστιμο 63.423 ευρώ για παρατυπίες στα οικονομικά των δημοτικών εκλογών του 2010. Το συγκεκριμένο ποσό, από τα έσοδα του συνδυασμού του, δεν αναρτήθηκε στην κεντρική βάση δεδομένων.
Τελικά, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το συγχωροχάρτι που δόθηκε τον Μάρτιο του 2020 για διαγραφή προστίμων συνολικού ύψους 800.000 ευρώ βρήκε χώρο και για τον Νίκο Χαρδαλιά, του οποίο η «καμπάνα» γράφτηκε στο χιόνι.
Αυτό δα έλειπε, να μην προσέξουμε τα (πολύ) δικά μας παιδιά. Ένας χρεοκοπημένος Δήμος πάνω, ένας κάτω, δεν έχει και τόση σημασία μπροστά στην ομοψυχία. Άλλωστε, για να μη ξεχνιόμαστε, δεν είναι καιρός για αντιπολίτευση.
Την επόμενη φορά πάντως που θα σας κουνήσει άδικα το δάχτυλο αυτός ο λεβέντης και θα σας απειλήσει με φυλακίσεις και χρηματικές ποινές, μπορείτε να του απαντήσετε το εξής: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί ούτε για πρόστιμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :