ΑΚΚΕΛ για αποζημίωση κτηνοτρόφων, ο Βορίδης τελικά δεν μπορεί να ξεχωρίσει το γάλα από το αρνί. ..

Αν τελικά ισχύσουν αυτά τα οποία διαβάσαμε σήμερα στα αγροτικά site περί αποζημίωσης των κτηνοτρόφων λόγω Κορωνοϊού 4€ ανά πρόβατο αλλά μόνο των επιλέξιμων για συνδεδεμένη ενίσχυση γάλακτος τότε έχουμε απόδειξη πως στο ΥΠΑΑΤ δεν μπορούν να μοιράσουν 2 γαιδάρων άχυρα. Καταρχάς τι δουλειά έχει το γάλα και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις με την ζημιά που έπαθαν οι κτηνοτρόφοι λόγω Αδωνοϊού- κορωνοϊού ; Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εκμεταλλεύσεις που έχουν αιγοπροβατα για παραγωγή κρέατος (κρεατοπαραγωγικές), σε πολλά νησιά δεν υπάρχουν εγκεκριμένα τυροκομία από τον ΕΛΟΓΑΚ άρα πολλοί κτηνοτρόφοι είναι αδίκως εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης. Επίσης τίθεται το ζήτημα των κομμένων της συνδεδεμένης λόγω ποινών, έχουμε περιπτώσεις που παραγωγοί κόπηκαν λόγω μικροβίων στο γάλα ή λόγω του ότι ο ΕΛΟΓΑΚ δεν πήρε 3 δείγματα, αυτοί δηλαδή θα μείνουν εκτός αποζημίωσης για ζημιά που έπαθαν στο αρνί το Πάσχα ; Ως τώρα ξέραμε πώς ο Βορίδης δεν μπορεί να ξεχωρίσει την γίδα από το πρόβατο, το σιτάρι από το κριθάρι, σήμερα μαθαίνουμε πως δεν μπορεί να ξεχωρίσει και το αρνί με το γάλα.
Το να πληρωθεί με ένα ευτελές ποσό της τάξης των 23 εκατομμύριών μόνο το 1/3 του κτηνοτροφικού κόσμου ή 29.000 κτηνοτρόφοι από τους 100.000 ή 5,8 εκατομμύρια πρόβατα από τα 14,5 εκατομμύρια είναι αν μη τι άλλο εμπαιγμός για το σύνολο των κτηνοτρόφων.
Και όσο για το αν υπάρχουν λεφτόδεντρα στο ταμείο του Μάκη Βορίδη σας τονίζω πώς ΝΑΙ υπάρχουν. 150 εκατομμύρια πήρε 1 Μαρτίου από τον Σταϊκούρα, έχει δικαίωμα από την Ε.Ε να χρησιμοποιήσει το 1% επί του συνόλου του προϋπολογισμού του ΠΑΑ δηλαδή άλλα 58.888.000 € έχει άλλα 12 εκατομμύρια από deminimis αλλά μπορεί να διεκδικήσει από το υπουργείο οικονομικών τα 444.000.000€ από επιστροφές προστίμων λογω ορισμού των βοσκοτόπων, που είναι χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους κτηνοτρόφους μέσω τεχνικών λύσεων. Θεωρούμε απαράδεκτη την λύση που επέλεξε ο Μάκης Βορίδης που ακόμη μια φορά μας υπενθυμίζει το πόσο άσχετος και πόσο επικίνδυνος είναι για τον πρωτογενή τομέα. Αφού φτάσαμε σε σημείο να μπερδεύουμε το γάλα με το αρνί δεν θέλουμε ούτε καν να φανταστούμε τι άλλο μας περιμένει με αυτή την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

loading...