Ελένη Τοπαλούδη: Αμετανόητοι και οι δυο δράστες - Τι είπαν μεταξύ τους


Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας ακολούθησε σύντομος διάλογος ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους
Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Σήμερα ολοκληρώθηκε και η απολογία του 21χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από το δικαστήριο.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας ακολούθησε σύντομος διάλογος ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους, καθώς με βάση τις διατάξεις της νέας Ποινικής Δικονομίας μπορούν πλέον απευθύνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον.

Και οι δύο μέχρι την τελευταία στιγμή επέμεναν αμετανόητοι ο ένας ότι το έγκλημα το διέπραξε ο άλλος.

23χρονος : Τι έκανες στην Ελένη ;

21χρονος: Εγώ τι έκανα; Εσύ τι έκανες;

23χρονος : Εγώ ρώτησα πρώτος;

21χρονος: Να πεις την αλήθεια στο δικαστήριο.

23χρονος: Εγώ την έχω πει

Νωρίτερα, ο 21χρόνος είχε υποπέσει σε αντιφάσεις σχετικά με ό, τι συνέβη ενώ αρκετές φορές δέχθηκε τις επικρίσεις της εισαγγελέως πως λέει ψέματα.

Σήμερα, ανέφερε πως γνώρισε την Ελένη δύο ημέρες πριν από το έγκλημα. Στις συνεχείς ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με το πώς ήταν το σπίτι της Ελένης, ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε, σύμφωνα με την εισαγγελέα, να πείσει ότι το είχε επισκεφτεί, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του. «Θα πείτε την αλήθεια επιτέλους; Δεν έχεις πατήσει ποτέ στο σπίτι της Ελένης, είναι όλα ψέματα».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε και σήμερα πως η Ελένη του είχε στείλει μήνυμα προκειμένου να κάνουν ερωτικό τρίο, ωστόσο, τέτοιο μήνυμα δεν υπάρχει στη δικογραφία. Εκείνος  επέμενε ότι τέτοιο μήνυμα υπήρξε αλλά το διέγραψε μετά το περιστατικό επειδή φοβήθηκε. Τότε, η εισαγγελέας του είπε ότι τέτοιο μήνυμα δεν υπάρχει και ότι αν υπήρχε θα μπορούσε μεν να το έχει διαγράψει αλλά να το έχει αποθηκεύσει με τρόπο που εκείνος θα γνώριζε μόνο.

Όταν ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πήραν το φορτηγάκι του Ροδίτη, επειδή εκείνος δεν είχε λεφτά για βενζίνη να πάρει το δικό του, η εισαγγελέας είπε: «Η δική μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. Ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή και ο άλλος βάζει τα λεφτά».

Όταν πια η εισαγγελέας ρωτάει τον κατηγορούμενο για τη στιγμή που έφτασαν κάτω από το σπίτι της Ελένης μετά τις 11:30 το βράδυ εκείνος ισχυρίζεται ότι έστειλε μήνυμα στην Ελένη που της έγραφε «φτάσαμε» και ότι εκείνη του απάντησε: «ποιοι φτάσατε;».

Κατηγορούμενος: Ανέβηκα πάνω

Εισαγγελέας: Σου είπε να ανέβεις;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μανώλης; Ανέβηκες να επιλύσεις τη διαφωνία;

Η εισαγγελέας του υπενθύμισε την κατάθεση της φίλης της Ελένης σύμφωνα με την οποία εκείνη την ώρα μιλούσαν στο τηλέφωνο και η Ελένη της είπε πως χτύπησε το κουδούνι και ότι μάλλον  θα είναι το παιδί που γνώρισε.

Εισαγγελέας: Η ώρα είναι περασμένη και η Ελένη αναρωτιέται ποιος είναι; Για ποια συνεννόηση μου μιλάς; Εγώ σου λέω ότι πας ξαφνικά χωρίς καμία συνεννόηση και όταν κατεβαίνεις σε πιάνει η κάμερα.

Ακόμη η εισαγγελέας αμφισβήτησε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι η Ελένη τους είχε προτείνει ομαδική συνεύρεση και αντέτεινε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα τους δέχονταν σπίτι της και ότι δεν είχε λόγο να πάει στη Λίνδο. Επικαλέστηκε βίντεο στο οποίο ο Ροδίτης κάθεται στη καρότσα.

«Γιατί δεν κάθεστε όλοι μαζί και οι τρεις μαζί μπροστά. Ήταν νύχτα χειμώνας έκανε κρύο και εσύ γιατί είσαι ανήσυχος από κάτω και κόβεις βόλτες όπως σε δείχνει το βίντεο; » είπε η εισαγγελέας.

Κατηγορούμενος: Θέλω μια διακοπή.

Εισαγγελέας: Όχι εδώ δεν είσαι στο Hilton, είσαι κατηγορούμενος.

Η εισαγγελέας επέμενε ότι η Ελένη τον ακολούθησε γιατί η συμφωνία τους ήταν να πάνε για σουβλάκια και για αυτό το λόγο του ζήτησε να κάνουν στάση στη περιοχή Κάλαθος όπου υπάρχει σουβλατζίδικο, το οποίο όμως εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Είπε επίσης ότι πιθανόν εκείνη την ώρα ο πρώτος κατηγορούμενος να πρότεινε να πάνε σπίτι του στη Λίνδο για φαγητό, το οποίο η Ελένη ούτε ήξερε που βρίσκεται. Ακόμη όπως ανέφερε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να ήταν και αυτό που η Ελένη αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και για αυτό έστειλε μήνυμα στη φίλη της ζητώντας της να επικοινωνήσει μαζί της σε μια ώρα.

Η εισαγγελέας στάθηκε και στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι εκείνη το βράδυ ότι οι τρεις τους έπαιξαν θάρρος ή αλήθεια και κατά το οποίο ρωτούσε μόνο ο Μανώλης και απαντούσε η Ελένη. Η εισαγγελέας τόνισε ότι αυτός ο ισχυρισμός προβλήθηκε για πρώτη φορά από τον κατηγορούμενο και του είπε: «Έχεις δώσει πολλές απολογίες η πρώτη στους Λιμενικούς είναι συμβατή με την αλήθεια, μετά από τη στιγμή που μπαίνουν οι δικηγόροι λες ασυναρτησίες και μάλιστα ανατρεπόμενες».

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε την ιατρική γνωμάτευση που έφερε η υπεράσπιση του β κατηγορούμενου σύμφωνα με την οποία η παθητική στάση του κατηγορούμενου οφείλεται σε φαρμακευτική αγωγή. Ο β κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι υπήρχε στο υπνοδωμάτιο στρώμα όπως και ο συγκατηγορούμενος του. Το στρώμα όμως αυτό δεν έχει βρεθεί.

Εισαγγελέας: Να καταγραφεί ότι υπήρχε στρώμα στο δωμάτιο. Το πειστήριο αυτό δεν βρέθηκε θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο της γιαγιάς του πατέρα και της μητέρας του Α κατηγορούμενου στην ιστορία. Για αυτούς λέω ευθαρσώς λέω ότι ψευδόρκησαν, όπως και η αδελφή του β κατηγορουμένου. Ο β κατηγορούμενος επέμεινε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα και έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει την ύπαρξη και δεύτερου μαχαιριού. Περιέγραψε τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Ελένης να γλυτώσει.

Κατηγορούμενος: Η Ελένη χτυπιόταν ο Μανώλης την είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει, έσπρωχνε έκλαιγε.

Εισαγγελέας: Με τα χέρια τι έκανε;

Κατηγορούμενος: Δεν είδα τα χέρια της.

Εισαγγελέας: Δεν τα είδες γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε ερωτήσεις και από άλλα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Μέλος δικαστηρίου: Αφού σας πρότεινε σεξ γιατί εξαρχής δεν ξεκινήσατε εξαρχής;

Κατηγορούμενος: Δυο αγόρια με μια κοπέλα συνήθως έτσι γίνεται μια ο ένας μια ο άλλος.

Μέλος δικαστηρίου: Ποιος καθάρισε το αυτοκίνητο;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω.

Μέλος δικαστηρίου: Δεν σκεφτήκατε ότι πρέπει να καθαρίσετε και το αυτοκίνητο δεν είχατε αγωνία για το αμάξι μη το δει ο πατέρας του συγκατηγορούμενού σας;

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν είχα λόγο να έχω αγωνία, αυτός τα έκανε.

(…)

Πρόεδρος: Η Ελένη ήξερε ότι μετά από εσάς στη Λίνδο θα έχει επαφή και με τον Ροδίτη;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το ήξερε.

Πρόεδρος: Αφού λέτε ότι σας πρότεινε τρίο …

Κατηγορούμενος: Ε το κάναμε τι να πω τώρα μετά ήρθε ο Μανώλης.

Εισαγγελέας: Τι είπε στο φίλο σου όταν τον πήρες τηλέφωνο;

Κατηγορούμενος: Ότι έχω μια φοιτήτρια και αν έχει χώρο, η Ελένη ήταν δίπλα μου.

Εισαγγελέας: Αυτός πως κατάλαβε; Ήταν και αυτός στο κόλπο με το τρίο; Τι του είπες;

Κατηγορούμενος: Προφανές ήταν…. λογικό είναι τι θα κάνουν δυο αγόρια με μια φοιτήτρια!!!

Εισαγγελέας: Υπάρχει το σπίτι της Ελένης που είναι διαθέσιμο. Μιλάτε την ίδια γλώσσα των βιαστών με τον φίλο σας που πήρατε τηλέφωνο. Μπορείς να εξηγήσεις γιατί η Ελένη δεν διέθεσε το δικό της αφού καίγονταν όπως λες για τρίο;

Κατηγορούμενος: Εκεί πήγα εγώ μόνος. Ο φίλος μου δεν είχε μέσο.

Εισαγγελέας: Να σου πω εγώ γιατί τον πήρες; Γιατί δεν έχεις πάει ποτέ στο σπίτι της Ελένης και εσύ ψάχνεις να βρεις άτομα να συμμετέχουν και άλλοι.

Πρόεδρος: Το σεντόνι της το βάλατε για να μην τρέχουν τα αίματα;

Κατηγορούμενος: Ναι και για να μην κρυώσει ήταν μακριά το νοσοκομείο.

Συνήγορος Ροδίτη: Από τη στιγμή που είσαι σε συνεύρεση με περισσότερους ανθρώπους το μόριο σου λειτουργεί καλύτερα; Αν υπάρχει και κάποιος άντρας; Ντρέπομαι για την ερώτηση.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :