Θα ελέγχουν τον εγκέφαλο και το σώμα μας με πρόσχημα τις παράνομες δραστηριότητες;

Η Microsoft θέλει να χρησιμοποιήσει τα εγκεφαλικά σας κύματα και άλλες λειτουργίες του σώματος για να εξουδετερώσει την κρυπτογράφηση (Bitcoin)
Το μέλλον προδιαγράφεται πολύ σκοτεινό…Καθώς κάθε μέρα φαίνεται να μοιάζει περισσότερο με ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’80

Ο γίγαντας λογισμικού της Microsoft απλώς κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια τεχνολογία που θα χρησιμοποιούσε τα κύματα του εγκεφάλου σας και άλλες σωματικές λειτουργίες ως «απόδειξη εργασίας» στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, συλλέγοντας δεδομένα που αποδεικνύουν ότι κάνατε κάποια εργασία για λογαριασμό μιας εταιρείας – όπως περιήγηση στο Facebook, παρακολούθηση σε ένα βίντεο ή να αλληλεπιδράσετε με μια διαφήμιση .

Ακούγεται υπερβολικό; Διαβάζουμε απευθείας από το πρόσφατα κατατεθέν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας:

“Μερικές παραδειγματικές ενσωματώσεις της παρούσας αποκάλυψης μπορεί να χρησιμοποιούν τη δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος που σχετίζεται με μια εργασία που παρέχεται σε έναν χρήστη ως λύση στις προκλήσεις «εξόρυξης» σε συστήματα κρυπτογράφησης. Για παράδειγμα, ένα εγκεφαλικό κύμα ή η θερμότητα σώματος που εκπέμπεται από τον χρήστη όταν ο χρήστης εκτελεί την εργασία που παρέχεται από έναν πάροχο πληροφοριών ή υπηρεσιών, όπως η προβολή διαφημίσεων ή η χρήση ορισμένων υπηρεσιών Διαδικτύου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης. Αντί για μαζική εργασία υπολογισμού που απαιτείται από ορισμένα συμβατικά συστήματα κρυπτογράφησης, τα δεδομένα που δημιουργούνται με βάση τη σωματική δραστηριότητα του χρήστη μπορούν να είναι απόδειξη της εργασίας, και ως εκ τούτου, ένας χρήστης μπορεί να λύσει ασυνείδητα το υπολογιστικά δύσκολο πρόβλημα”.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν προσδιορίζει ακριβώς τι είναι η συσκευή. Το PCMag υποθέτει ότι είτε θα φοριέται με κάποιον τρόπο είτε θα έπρεπε να εμφυτευτεί!! Αλλά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν το αναφέρει. Αυτό που αναφέρει είναι όλες οι άλλες σωματικές διεργασίες εκτός από τα εγκεφαλικά κύματα που μπορεί να παρακολουθεί: “Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει, για παράδειγμα, χωρίς περιορισμό, ακτινοβολία που εκπέμπεται από το ανθρώπινο σώμα, εγκεφαλικές δραστηριότητες, ροή σωματικού υγρού (π.χ. ροή αίματος), δραστηριότητα οργάνων ή κίνηση, σωματική κίνηση και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες που μπορούν να ανιχνευθούν και να αναπαρασταθούν από εικόνες, κύματα, σήματα, κείμενα, αριθμούς, μοίρες ή οποιαδήποτε άλλη μορφή πληροφοριών ή δεδομένων. Παραδείγματα σωματικής ακτινοβολίας που εκπέμπονται από ανθρώπινο σώμα μπορεί να περιλαμβάνουν ακτινοβολία θερμότητας του σώματος, ρυθμό παλμού ή εγκεφαλικό κύμα”.

Βέβαια αμέτρητος αριθμός περίεργων πραγμάτων κατοχυρώνονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας όλη την ώρα και δεν αποδίδουν ποτέ. Αλλά, αν….;

loading...