Ολόκληρη η Αν. Μεσόγειος θα φλέγεται! Παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης θα κάνει τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα

Τους 40 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου, η Ελλάδα θα παρουσιάσει την μεγαλύτερη απόκλιση από την μέση τιμή της θερμοκρασίας σε όλο τον κόσμο!

Κάτι παραπάνω από ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Θα είναι έως και αυγουστιάτικος αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το meteo.gr  ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος θα φλέγεται στην κυριολεξία από την ζέστη. Μάλιστα η χώρα μας θα πετύχει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Στο βίντεο που παραθέτει καταγράφονται στην Ανατολική Μεσόγειο το 2ο δεκαήμερο του Μαΐου 2020 ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Δείχνει την πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων έως και τη Δευτέρα 18/05. Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές και με γαλάζιες οι ψυχρές αέριες μάζες.  Όπως φαίνεται, οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα 18/05, οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Μάλιστα στον χάρτη θα δείτε ότι στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα το Σαββατοκύριακο 16-17/05 προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα 18/05 και κυρίως την Τρίτη 19/05.

loading...