Το “μεγάλο φαγοπότι” των Συριζαίων…

Ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ, προ ημερών έβγαλε και ακόνισε μεγάλα μαχαίρια με αφορμή ερώτηση στη Βουλή για τον αποκλεισμό του Documento του Κώστα Βαξεβάνη από τα κονδύλια που διέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για την καμπάνια της πανδημίας. Αυτήν την ερώτηση υπέγραψαν 76 Βουλευτές από του 86 της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ! Οι υπόλοιποι 10 Βουλευτές δεν δέχτηκαν να υπογράψουν, προεξέχοντος του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του πρώην Υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου (ηγείται του παραδοσιακού ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ των 53+)!

Έτσι η νέα καρατόμηση μεγάλο-αξιωματούχων του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται! Την φέρνει η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Την οποία θέλει και ο Αλέξης Τσίπρας. Προκειμένου να απαλλαγεί (αφού οι εκλογές θα γίνουν με λίστα) από τα σημερινά “βαρίδια” του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ. Όπως άλλωστε έπραξε και στις διπλές εκλογές του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο), όταν καρατόμησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωή Κωνσταντοπούλου κι άλλους “αντάρτες” που χάλαγαν τον ύπνο του “αυτοκράτορα” Αλέξη Τσίπρα!

Γι΄ αυτό το έριξαν σε πρόωρα φαγοπότια! Όπως μας ενημερώνει το https://edolio5.blogspot.com/ και ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος:

«Με Παππά, Σπίρτζη, Δούρου και Βαξεβάνη με ψάρια, ψητό στο φούρνο γιόρτασε εν μέσω της Πανδημίας του Κορονοϊού τα 55α γενέθλια του ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Η μάζωξη όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που ανάρτησε περασμένη ώρα (σ.σ. ότι σημαίνει αυτό) ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, παραβίαζε όλες τις οδηγίες των επιστημόνων, αναφορικά με την μετάδοση του ιού. Στο γενέθλιο δείπνο του Πολάκη, οι προσκεκλημένοι εμφανώς ξεπερνούσαν τον αριθμό που επιτρέπεται, ενώ δεν υπήρχε κανένα μέτρο προφύλαξης από κανέναν εκ των συνδαιτυμόνων. Απεναντίας ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς προστατευτικές μάσκες και ότι άλλο προβλέπεται για την προστασία. Ο οικοδεσπότης – όπως συνηθίζει – με το τσιγάρο στο χέρι, φυσικά εντός του κλειστού χώρου, παραβίαζε και τον αντικαπνιστικό νόμο, αδιαφορώντας για το εκπεμπόμενο μήνυμα. Πέραν των καλεσμένων, που όπως και να το κάνουμε, έχει ενδιαφέρον η «επιλογή» τους, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και τις γαστρονομικές επιλογές του αψή (σ.σ. κατά τον Τσίπρα) Σφακιανού. Μαζί με τα χωριάτικα λουκάνικα, και το αρνί στο φούρνο, ο Πολάκης επέλεξε να προσφέρει στους καλεσμένους του και φρέσκο ψάρι. Ολίγον μπερδεμένο το γενέθλιο δείπνο, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός»!

Και ακόμη δεν έχουν αρχίσει τα μεγάλα γλέντια…

Το Μαξίμου “δίνει στεγνά” το Δήμαρχο Αθηναίων…

“Μαχαίρια” έχουν βγει στη ΝΔ για τα “μάτια” της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μετά το δημόσιο σάλο που προκλήθηκε με την “περιφορά διασκεδαστικού άρματος” εν μέσω πανδημίας από το Μέγαρο Μαξίμου!

Έτσι αλιεύοντας την αποκαλυπτική είδηση από το https://www.libre.gr/ σας την παρουσιάζουμε:

«Στην περίφημη ιστορία του φορτηγού της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και το πέρασμά της από το Μέγαρο Μαξίμου και ενώ ως τώρα γνωρίζαμε ότι ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που πρότεινε να περάσουν από την Ηρώδου Αττικού, ο “Βηματοδότης” (“Βήμα της Κυριακής”) παρουσιάζει νέα εκδοχή:

“Οι επιτελείς του Μαξίμου διευκρινίζουν τώρα, προς άρση και των όποιων παρεξηγήσεων, ότι η πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στον κ. Μπακογιάννη. Εκείνος, επιμένουν, πήρε τηλέφωνο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει και να του πει ότι το φορτηγό θα περάσει έξω από το Μαξίμου. Το καταγράφουμε απλώς για την ακρίβεια των γεγονότων, δεν το σχολιάζουμε. Τα όποια σχόλια δικά σας…”, καταλήγει το εν λόγω σημείωμα.

Ο “Βηματοδότης” αναφέρεται στις δηλώσεις που είχε κάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την επόμενη ημέρα και μετά την θύελλα αντιδράσεων για τον συνωστισμό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που εμφάνισε τον πρωθυπουργό να “σπάει” την καραντίνα. Σε αυτές τις δηλώσεις η γνωστή καλλιτέχνις είχε πει πως ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον δήμαρχο Αθηναίων, ενώ το φορτηγό βρισκόταν στο Κολωνάκι, και του ζήτησε να αλλάξει πορεία και να περάσει από την Ηρώδου του Αττικού, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία για τα γνωστά photo op’s. Είναι γνωστό πως η κ. Πρωτοψάλτη έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας την σχετική πληροφόρηση από τον δήμαρχο Αθηναίων.

“Ωστόσο οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου διευκρινίζουν τώρα, προς άρση και των όποιων παρεξηγήσεων, ότι η πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στον κ. Μπακογιάννη. Εκείνος, επιμένουν, πήρε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει και να του πει πως το φορτηγό θα περάσει από το Μαξίμου”, μεταφέρει το “Βήμα”, προφανώς από πηγή στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Κάποιοι υποστηρίζουν πως την πληροφορία μετέφερε στον “Βηματοδότη” ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, άλλοι “δείχνουν” τον Γιώργο Γεραπετρίτη ή γνωστό βετεράνο δημοσιογράφο με ρόλο στις υπηρεσίες του Μαξίμου.

Το ενδιαφέρον είναι πως Κώστας Μπακογιάννης και Μέγαρο Μαξίμου δίνουν διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν, επιρρίπτοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλον…»!

Μακάρι να εκλεγεί Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιάννης Σγουρός…

Ως λάτρης της πορτοκαλί μπάλας, χάρηκα ιδιαίτερα όταν ενημερώθηκα από το https://www.eurohoops.net/ ότι ο Γιάννης Σγουρός θα είναι υποψήφιος για τις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ! Ο οποίος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε στο πλάνο του, τον Βασιλακόπουλο, τον Γκάλη, την εθνική ομάδα, την διαιτησία, αλλά και τους Φασούλα και Λιόλιο!

Εμείς καταγράφουμε παρακάτω το απόσπασμα (λόγω περιορισμένου χώρου) των όσων είπε για τις επικείμενες εκλογές στην ΕΟΚ:

«Ο κύριος Αυγενάκης στο καινούριο νομοσχέδιο, μπορεί να συμπεριλάβει τροποποιήσεις, που μπορεί να διευκολύνει την υποψηφιότητα των παλιών παικτών. Αρκετά μας έφαγε η γραφειοκρατία. Πρέπει να δώσουμε τόπο στα νιάτα και διοικητικά και αγωνιστικά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021. Ο νόμος λέει ότι οι εκλογές γίνονται μετά τους Ολυμπιακούς. Αφού αναβλήθηκαν, μία μερίδα παραγόντων στην επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, είναι υπέρ της μετακίνησης των εκλογών για του χρόνου. Όπως και του προεδρείου της ΕΟΕ. Ο σημερινός πρόεδρος ο κύριος Καπράλος, θέλει να γίνουν οι εκλογές το 2021, για να παρευρίσκεται ως πρόεδρος της ΕΟΕ στο Τόκυο. Και είπα εγώ στον κύριο υπουργό. Αν δεν γίνουν ούτε του χρόνου, πως θα γίνουν οι εκλογές στις ομοσπονδίες, το 2024; Οπότε πάρτε μία θέση και πείτε οι εκλογές θα γίνουν τότε για να γνωρίζουμε. Το εξετάζουν. Μίλησα και προσωπικά με τον κύριο Αυγενάκη, περιμένει να ακούσει όλες τις προτάσεις και να πάρει μια τελεσίδικη θέση, εντός δύο τριών εβδομάδων. Οπότε αν γίνουν οι εκλογές του χρόνου, ατονεί η προεκλογική εκστρατεία για την ομοσπονδία του μπάσκετ. Αν γίνουν όμως τον Οκτώβριο, ο χρόνος είναι ελάχιστος. Άρα πρέπει από τώρα να τρέξουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την επόμενη μέρα στο μπάσκετ. Διαφωνώ ότι ο Βασιλακόπουλος θέλει να κατέβει στις εκλογές. Νομίζω ότι δικαιούται να γίνει επίτιμος πρόεδρος στην ομοσπονδία του μπάσκετ, να δώσει τόπο στα νιάτα. Γι’ αυτό λέω κι εγώ ότι δε με ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Με ενδιαφέρει να δω το μπάσκετ, όπως το είδα πιτσιρικάς και όπως το βλέπω 50 χρόνια, αφού δεν έλειψα ούτε μια μέρα»!!

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 12 ΜΑΪΟΥ 2020

loading...